Lise Müdiresinin Öldügü Feci Kazada 'Kocasi Öldürdü' Iddiasi

Tekirdag’in Sarköy ilçesinde otomobilin denize uçmasi sonrasinda lise müdiresi hayatini kaybederken, kocasi ise kazadan yarali olarak kurtulmustu. Tedavisi tamamlanan koca tutuklanirken, lise müdiresinin ölümü ile ilgili yakinlarinin ifadeleri ortaya çikti.

Lise Müdiresinin Öldügü Feci Kazada 'Kocasi Öldürdü' Iddiasi
Tekirdag’in Sarköy ilçesi Mürefte yolunda geçtigimiz haftalarda meydana gelen olayda Ahmet Gürkan Erkutlu (39) idaresindeki otomobilin denize uçmasi sonucu Sarköy Anadolu Lisesi Müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu (46) hayatini kaybederken, sürücü Ahmet Gürkan Erkutlu ise yarali olarak kazadan kurtulmustu. Yapilan incelemelerde Sürücü Erkutlu’nun 1,49 promil alkollü çikmisti.

Tedavisinin ardindan tutuklandi

Hastaneye kaldirilan Erkutlu, tedavisinin tamamlanmasindan sonra çikarildigi Sarköy Sulh Ceza Hakimligince, ’Süphelinin atili suçu isledigine dair kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren somut delillerin bulunmasi, süphelinin tanik, magdur veya baskalari üzerinde baski yapma hususu devam ediyor olmasi nedenleri ile süphelinin taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklandi.

“Esma’ya o karanlikta denk gelemedim”

Mahkemeye çikarilan Erkutlu savunmasinda, “Yemek yedigimiz sirada aramizda benim isten eve geç gelmem sebebiyle tartisma çikti ancak fiziksel temas olmadi. Daha sonra aramizdaki konusmayi tatliya bagladik, beraber çikarak araca bindik, 60-70 kilometre hizla gitmekteydim. Karsima tilki veya köpek benzeri bir hayvan çikti. Ona çarpmamak için direksiyonu kirdim ancak frene basmadim. Ayagimi gaz pedalindan çektim ve arabayi çarpmaktan kurtardim ancak direksiyon hakimiyetini kaybederek karsi seride girdim ve uçurumdan denize dogru uçtum. Çarpma anini hatirlamiyorum ancak araç ters döndügünde içeri su dolmasi ile birlikte ben kendime geldim. Benim emniyet kemerim takili degildi. Esma Deniz’in emniyet kemerinin takili olup olmadigini bilmiyorum. Bir miktar su yutmaya basladigimda olayin sokundan çiktim. Elimle yokladigimda camin açik oldugunu gördüm ve camdan disari çiktim. Çiktigimda suyun sig oldugunu gördüm. Ayagim su içerisinde denizdeyken su benim gögüs bölgeme kadar geliyordu. O sirada Esma’dan tepki yoktu, etraf da karanlikti. Çarpmanin etkisiyle sirtimda ve kollarimda agri ve kesi vardi. Içeriye dogru elimle yokladim ancak Esma’ya o karanlikta denk gelemedim. Bir ara ayagindan yakaladim ancak disariya çekemedim. Daha sonra yardim çagirmak amaciyla yola çikmaya çalistim ancak bulundugumuz yer çukur oldugu için tepeye yola çikamadim. Daha sonra itfaiye gelerek hem beni hem de Esma’yi bulundugu yerden çikardi. Bana sormus oldugunuz olay günü hiz yaptigima dair ihbar dogru degildir. Ben hizli degildim. Zannediyorum ki yoldan toprak kalktigi için böyle bir ihbar yapilmistir. Esma Deniz’in annesi Saadet’in ifadeleri dogru degildir. Bizim Esma ile konusmalarimiz yüksek sesle olur ancak aramizda herhangi bir ayrilma karari yoktur. ’Yalniz öleceksin’ ifadesi benim agzimdan hiç çikmamistir. Ben ona saka amaçli, ’Yalniz yiyen yalniz ölür’ seklinde ifadeleri sürekli söylerim, aramizda bir sakalasmadir. Esim özel hayatimizi ailesine, akrabasina bahsederdi. Kavgalarimiz bu yüzden çikardi. Ayrilmaya iliskin bir durum söz konusu degildi. Benim için söylenen, ’Ayrilirsak kötü olur’ seklinde cümleleri ben kurmadim. Yasananlar için pismanim. Kasti hiçbir davranisim söz konusu degildir" dedi.

Lise Müdürü Esma Deniz’in annesi Saadet Dellal, ifadesinde, Ahmet Gürkan Erkutlu kizina psikolojik baski uyguladigini, sürekli kötü davrandigini öne sürerek, “Kizima fiziki siddet uygulamasa da psikolojik baski uyguluyordu. Kizima, ’Sen yalniz öleceksin’ diyerek tehdit ediyordu. Sonunda kizimin ölümüne sebep oldu" ifadelerini kullandi.

Agabeyden zehir zemberek açiklama

Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun agabeyi Onur Oguz Dellal ise sosyal medya hesabindan kardesinin mezarinin fotografi ile bir paylasim yaparak Ahmet Gürkan Erkutlu’nun, kardesini öldürdügünü iddia eden bir paylasim yapti. Onur Oguz Dellal paylasiminda, "Bu büyük aci içimde derin bir iz birakti. Sevgili kiz kardesim Esma Deniz Dellal, kocasinin asiri alkollü oldugu bir araç kazasinda hayatini kaybetti. Ablamin kocasi, yasamini esinin maddi destegiyle sürdüren, hatta ilk esinden olan çocugunun bakim masraflarini bile utanmadan ablamin üzerine yikmis bir kisiydi. Her gün içki içip eve dönmeyen ve maço tavirlar sergileyen bir adamdi. Ablamizin ne acidir ki evlenmesini engelleyemedik ve kocasi onu öldürdü. Kaza günü, ablam alkolsüz bir mekanda kocasiyla bosanma konusunu konusmak istedi, hem benim hem de arkadaslarinin tavsiyesiyle. Ancak kocasi israrla onu alkollü bir mekana götürdü. Ablam o gün alkol almadi, çünkü amaci evliligi barisçil bir sekilde sonlandirmakti. Kocasi masadan sarhos ve sinirli bir sekilde kalkti, ayakta duramayacak kadar sarhostu. Mekan sahibi jandarmaya haber vermede yeterli olmadi ve arabayla denize sürüklendi. Kocasi kazadan yara almadan kurtuldu ancak ablami kurtarmak yerine ters dönmüs arabanin üstüne oturup yardim bekledi. Ablamin hayatini kurtarmak için hiçbir çaba göstermedi. Aracin düstügü yer sig bir yerdi. Deniz yüksekligi diz boyunu geçmiyordu. Bu namert kisi su anda hapishanede ve onunla mücadelemiz kanun ve nizam çerçevesinde devam edecek. Adaletin er ya da geç tecelli edecegine inaniyorum" diye açiklama yapti.
Kaynak: İHA