Köylü Kadinlar, Hem Rehberlik Hem De Ticaret Yapiyorlar

MUGLA – Mugla’nin Milas ilçesi ile Aydin’in Söke ilçesi arasinda kalan Bafa Gölü’nün kenarinda kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabanci pek çok kisinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çikan yöre sakinleri hem bölgenin tanitimini yapip hem de el emegi göz nuru islerini pazarliyor.

Köylü Kadinlar, Hem Rehberlik Hem De Ticaret Yapiyorlar


Milas Kapikiri Köyü yakinlarindan bulunan Herakleia Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan yürütülen kazi çalismalari devam ederken, yaklasik 2 bin 800 yillik antik kenti yöresel kiyafetli köylü kadinlari renklendiriyor.

Her gün sabahin erken saatlerinde el emegi göz nuru el islerini sardiklari bohçalari sirtlayip bölgeye gelen kadinlar, bir yandan tezgah açip el emeklerini ekonomiye dönüstürürken diger yandan da bölgeye gelenlere rehberlik hizmeti veriyorlar.

Antik kent ile iç içe olan ve Kapikiri Köyü’nde yasayan kadinlar, Bölge’nin tarihini ve yapilarin özelliklerini dinleye dinleye ögrendiklerini belirterek, “Gelen turistlere bölgeyi biz tanitiyoruz. Bunu yaparken el emegi göz nuru yöresel ürünlerimizi de pazarliyoruz. Bu isi önce yöreye gelen turistlere yardimci olmak amaciyla baslatmistik. Süreç içerisinde bizler için bir ugras haline geldi. Gelenler bizden biz de gelenlerden raziyiz” diyerek bölgeyi tanitirken ekmek paralarini da çikardiklarini söylediler.
Kaynak: İHA