Kestel Belediyesi Kozluören Hobi Bahçesi'nde Sona Gelindi

Kestel Belediyesi tarafindan yapimi devam eden ve 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Kozluören Hobi Bahçesi’nde sona gelindi.

Kestel Belediyesi Kozluören Hobi Bahçesi'nde Sona Gelindi
Kestel Belediyesi tarafindan Kozluören Mahallesi’nde 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hobi bahçesinin çalismalarinda sona gelindi. 75 metrekare tarim alani, 5 metrekare ahsap kulübesi bulunan 68 hobi bahçesi, önümüzdeki günlerde alinacak olan müracaatlarin ardindan noter huzurunda yapilacak olan kura çekimiyle kiracilara sunulacak.

Tarim yapmayan kiracilarin sözlesmesi sona erecek, konaklama yasak olacak

Vatandaslarin tarim yapabilmesi ve güzel vakit geçirebilmeleri adina hazirlanacak olan hobi bahçeleri 3 yillik sözlesme ile aylik bin 500 lira arti KDV fiyatiyla kiralanacak. Hobi bahçesini kiralayan ve içerisinde tarim yapmadigi tespit edilen kiralarin ise sözlesmesi sona erecek. Ayrica vatandaslarin tarim disindaki hiçbir faaliyetine bu hobi bahçelerinde müsaade edilmeyecek olup, konaklama özelligi ve gece aydinlatmasi bulunmayacak. Basvuru yapacak kisilerin ise Kestel sinirlari içerisinde ikamet etmesi ve 25 yasini doldurmus olmasi gerekecek.

"Hobi bahçesi adi altinda yeni yerlesim yeri kurmaya çalisanlara geçit yok"

Konuya iliskin konusan Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Kestel Belediyesi olarak çalismalarini sürdürdügümüz Kozluören Hobi Bahçesi projemizde son asamaya gelmis bulunuyoruz. Bu alanlarda vatandaslarimiz tarim ürünleri üretecekler. 75 metrekarelik bahçelerinde hafta sonlari veya hafta içi hobilerini gerçeklestirerek, sehrin gürültüsünden uzak bir ortam saglamaya çalistik. Kisa bir süre sonra vatandaslarimiz için müracaatlari toplayip, noter huzurunda kura çekimi yapacagiz. Bu projemiz hem belediyemize gelir saglayacak, hem de vatandaslarimizin yesilin ve doganin içerisinde tarim yapmalarini tesvik edecek. Biz Kestel Belediyesi olarak kaçak yapilasmaya asla geçit vermiyor, hobi bahçesi adi altindan yeni yerlesim yerleri kurmaya çalisanlara asla müsaade etmiyoruz. Tamamen belediyemizin kontrolüne olacak olan bu hobi bahçesinde yalnizca tarim yapilabilecek ve tarim yapmayan, dikmeyen, diktigi ürünleri toplamayan kisilerin sözlesmeleri iptal edilecek. Konaklamaya veya tarim disindaki hiçbir faaliyete izin verilmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA