Istanbul Havalimani'nda Yasadisi Eylemlere Karsi Tatbikat Yapildi

Istanbul Havalimani’nda yolculara, yolcu disindaki kisilere, uçaklara, tesislere ve donanimlara yapilabilecek her türlü saldiri ve sabotajlari önlemek ve muhtemel yasadisi eylemlere karsi hazirlikli olmak amaciyla tatbikat yapildi.

Istanbul Havalimani'nda Yasadisi Eylemlere Karsi Tatbikat Yapildi
Istanbul Havalimani’nda 12 Eylül saat 10.00’da Istanbul Havalimani Mülkiye Amiri Mehmet Ilker Haktankaçmaz ile Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas ve ilgili kurum ve kurulus temsilcilerinin katilimiyla, “Yasadisi Eyleme Maruz Kalmis Uçaga Müdahale ve Rehine Kurtarma Tatbikati” yapildi.

Tatbikata Istanbul Emniyet Müdürlügü Özel Harekat, Terör, Bomba ve Istanbul Havalimani Sube Müdürlüklerinde görevli 166 personel olmak üzere Jandarma, IGA, THY, Medicana ve diger birimlerin de katilimiyla toplam 353 personel 53 araç ile yer aldi.

Tatbikat, senaryo geregi; Ankara’dan Izmir’e gitmekte olan uçagin hava korsanlari tarafindan yolculari rehin alinarak kaçirilmasi temelinde kurgulanarak gerçeklestirildi.

Senaryo çerçevesinde; uçak havalimanina indi ve hava korsanlari ile yapilan müzakerelerden sonuç alinamadi. Korsanlar ise yolculara zarar vereceklerini söyleyerek teslim olmayi reddetti. Bunun üzerine yasadisi eyleme maruz kalmis uçaga emniyet güçlerince rehine yolcularin kurtarilmasina yönelik operasyon baslatildi. Operasyonda rehine yolcular zarar görmeden kurtarilirken hava korsanlari ise sag olarak yakalandi.
Kaynak: İHA