Gastroantep Kültür Yolu Festivali Basliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanligi is birliginde bu yil ilk kez iki festivali içerisinde barindiracak “GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’’ için tüm hazirliklar tamamlandi.

Gastroantep Kültür Yolu Festivali Basliyor
Gazi sehrin günesten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanitmak için 16-24 Eylül tarihlerinde 5’incisi düzenlenecek GastroANTEP’te hem gastronominin önde gelen isimleriyle paneller, söylesiler, workshoplar yapilacak hem de birbirinden ünlü sanatçilar sahne alacak.

Festival 8 gün sürecek

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan dünyanin en genis kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile birlesen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali ile ziyaretçilere, yerli ve yabanci turistlere eglencesi bol bir hafta yasatilacak.

Festival çerçevesinde bu yil da gastronominin önde gelen isimleri Gaziantep’te bulusacak. Alaninda uzman isimlerin katilimiyla yapilacak paneller ve söylesilerin yani sira ödüllü sefler yöresel lezzetleri kullanarak workshoplar düzenleyecek. Festival hem sokak lezzetlerini barindiracak hem de yöresel ürünlere stantlarla yer verecek.

7 farkli ülkeden gelen 13 sef ziyaretçileri lezzet yolculuguna çikaracak

Festivalde Belçika’dan Marc Pauquet, Ispanya’dan Juanjo Lopez, Martina Puigvert Puigdevall Portekiz’den Joao Oliveira, Joana Artieda, Italya’dan Franco Sultano, Floriano Pellegrino, Fabrizio Fiorani, Claudio Chinali, Fransa’dan Alan Geaam, Fabrizio Fiorani, Ürdün’den Ali Alghizzawi ve Lübnan’dan Joe Barza workshoplar ile Gaziantep ürünleri yeniden yorumlayarak kreatif yemek showlari gerçeklestirecek.

22 Türk seften workshop, panel ve söylesi

Türk seflerden Ömür Akkor, Cüneyt Asan, Harun Resit Dönmez, Eyüp Kemal Sevinç ve kadayif alaninda öne çikan Ali Usta yine workshoplarda maharetini konusturarak, misafirlerin damagina dokunacak. Bunun yani sira Zeynep Pinar Tasdemir, Serkan Aksoy, Cihan Çetinkaya, Mevlüt Özkaya, “Yildiz Seflerin Cografi Isaret Almis Yöresel Ürünleri Dünya Gastronomisine Tanitmak için Yaptiklari Öncü Girisimler” konulu panelde konusmaci olarak bulunacak.

“Yeme-Içme Sektöründeki Gelecek Nesil Kadinlara Örnek Teskil Edecek Tavsiyeler” konulu panele ise gastronomi alanindan Aylin Öney Tan, Sinem Özler, Hülya Tiritoglu, Maria Ekmekçioglu, Ebru Kocaacar ve Damla Ugurtas katilacak.

Ünlü sef Arda Türkmen’in konusmaci olarak katilacagi “Gastronominin Gelecegi & Yeni Trendlerin Belirlenmesi” konulu söyleside hem ulusal hem de uluslararasi alanda yemek kültürünün mevcut durumu ve gelecegi mercek altina alinacak. Ayrica yine sef ve sosyal girisimci olarak bilinen Ebru Baybara’nin konusmaci olarak yer alacagi “Gastronominin Nobeli & Hikayesi” nde ise bölgenin yöresel tatlari ve bölgeye has özgün tatlardan bahsedilecek.

Sehrin 4 farkli yerinde konserlerle festival coskusu

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde bu yil kurulacak 4 ayri sahnede konserlerle festival coskusu bütün sehre yayilacak. Festival Park Ana Sahne, Sahinbey Parki Amfi Tiyatro, Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi ve Kalbi Antep Meydani Sahneleri’nde 16-24 Eylül tarihleri arasinda sirasiyla Fatma Turgut, Oguzhan Koç, Derya Ulug, Ugur Aslan, Sinan Akçil, Ebru Yasar, Alisan, Murat Dalkiliç ve Merve Özbey sahne alarak, sevilen sarkilarini seslendirecek.

Türkiye’nin sevilen sefi Danilo Zanna da festivalde

Öte yandan Türkiye’de gastronomide bilinen isim Danilo Zanna “Geleneksel Yemek Kültürünün Gelecek Kusaklara Aktarimi için Neler Yapilabilir?” temali söyleside dinleyicilerin karsisina çikacak.

Festival boyunca michelin yildizi, yurt disinda adindan sikça söz ettiren yabanci ve Türk sefler ile 15 workshop etkinligi planlanirken, 10’un üzerinde panelle de Gaziantep gastronomisi, anadolu mutfagi, sürdürülebilir gastronomi gibi basliklar ele alinacak.

GastroANTEP sanat çalismalarini da içinde barindiracak

Kültür Yolu etkinlikleri çerçevesinde bu yil GastroANTEP konserlere, sergilere, tiyatro, film, opera ve bale gösterimlerine ev sahipligi yapacak. Festival çerçevesinde geleneksel el sanatlari, foto maraton, dijital çalismalar, gezici müze ve kütüphane etkinliklerine de yer verilecek.
Kaynak: İHA