Danisment Gazi Sehitligine Ziyaretçi Akini

Persembe yaylasinda bulunan Danisment Gazi sehitligine çevre illerden ziyaretçi akini yasaniyor.

Danisment Gazi Sehitligine Ziyaretçi Akini
Tokat’in Resadiye ilçesine yaklasik 40 kilometre uzaklikta bulunan Danisment Gazi sehitligine ziyaretçi akini yasaniyor. Sehitlikte, 1105 yilinda Türklerin bugünkü Ordu ili sinirlari içerisinde Rum Pontus Devleti askerleriyle yaptigi savasta sehit olan askerler yatiyor. Emir Danisment Gazi komutasindaki 10 bin kisilik ordu ile Trabzon devletinin 70 bin kisilik ordusu arasinda yasanan savasta düsen sehitlerin yattigi sehitlige çevre illerden de ziyaretçi akini yasaniyor.

"Internetten gördüm ve ilk defa geldim buraya"

Çorum’dan Karadeniz turu için geldiklerini ve sehitlige de ugramadan gitmek istemediklerini belirten Murat Tok, "Ufak bir Karadeniz turu yapiyorduk, gezerek devam ediyoruz gelmisken de buraya da ugramak istedik. Binli yillarda Türkler ve Rumlar arasinda olan bir savasta çogunluk farkindan dolayi bir yenilgi oluyor. Burada o savasta verilen sehitlerin mezarlari var. Internetten gördüm ve ilk defa geldim buraya" seklinde konustu.

"Herkesin buraya gelip görmesi lazim"

Sivas’tan geldiklerini belirten Mehmet Dursun, "Giristeki yazidan bildigim kadariyla, 1105 yilinda Danisment Gazi ordusuyla beraber burada bir savas vermis. Savasi kaybedince geri çekilmis. Burada yatan sehitler var, herkesin buraya gelip görmesi lazim. Özellikle de bir Türk vatandasinin burayi kesinlikle görmesi gerekiyor. Burasi Aybasti yaylasinin 19 kilometre güneyinde Persembe yaylasinda bulunan bir sehitlik" dedi.

Kaynak: İHA