Büyüksehir'den 39 Bin Kisiye Dis Tedavisi

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Kepez ilçesinde hizmete açtigi Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi, 7 yas ve üstü çocuk ve yetiskinlere sosyal güvence aramadan tamamen ücretsiz olarak dis muayenesi hizmeti veriyor. Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi’nde 2019 yilindan itibaren yaklasik 39 bin kisiye, yüz bine yakin islem uygulandi.

Büyüksehir'den 39 Bin Kisiye Dis Tedavisi
Antalya Büyüksehir Belediyesi, Gazipasa’dan Kas’a kadar altyapi ve projelerle hizmet üretirken sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Antalyalilarin hayatlarini kolaylastiriyor. Büyüksehir Belediyesi’nin Kepez ilçesinde hizmete açtigi Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi, hizmetleriyle vatandaslarin büyük begenisini topluyor. Merkezde 7 yas ve üstü çocuk ile yetiskinlere sosyal güvence aramadan tamamen ücretsiz olarak agiz ve dis muayenesi, panoramik röntgen çekimi, dolgu, kanal tedavisi, dis çekimi ve dis tasi temizligi hizmeti verilirken, dis tedavisinden korkan, çekinen hastalara da psikolog destegi saglaniyor.

Yaz döneminde çocuklarin ilgisi artti

Büyüksehir Belediyesi Agiz ve Dis Poliklinigi’nde yaz tatili döneminde de yogun bir sekilde çocuklarin dis tedavisi gerçeklestirildi.

2023 yili içinde 2 bin 500 çocuga 9 bin dis tedavi islemi uygulandi. Poliklinikte sadece randevu ile hasta kabulü yapilarak, hastalar bekletilmeden ve yigilma yasanmadan dis tedavileri yapiliyor. Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi’nde muayene ve tedavi olmak isteyen vatandaslar mesai saatlerinde telefondan randevu alabiliyor.

39 bin vatandasa yüz bine yakin islem

Antalya Büyüksehir Belediyesi Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi Birim Sorumlusu Dt. Özge Öncül Kerpiççi, 7 yas ve üstü çocuk ve yetiskinlere sosyal güvence aramadan tamamen ücretsiz bir sekilde dis muayenesi ve tedavilerini gerçeklestirdiklerini belirterek, “Özellikle yaz döneminde çocuk hastalarimiza yogun bir sekilde hizmet verdik. Alaninda uzman 10 dis hekimimizle vatandaslarimiza ücretsiz hizmet sagliyoruz. Poliklinigimizden 2019 yilindan itibaren yaklasik 39 bin vatandasimiz hizmet alirken, yüz bine yakinda islem yapildi” dedi.

Vatandas çok memnun

Antalya Büyüksehir Belediyesi Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi’nde kizinin dis tedavisini yaptiran Halil Karakaya aldiklari hizmetten çok memnun oldugunu söyledi.

Poliklinik özel hastaneyi aratmiyor diyen Halil Karakaya, “Disarda dis tedavisi yaptirmak çok pahali. Burada kisa bir süre içinde randevumuzu alarak geldik, ücretsiz bir sekilde kizimizin dis tedavisini yaptirabiliyoruz. Özel hastaneden farki yok. Bize paramiz için bakmiyorlar, hizmet için bakiyorlar” diye konustu.

Dis tedavisi yaptiran Tugba Erdogan isimli vatandas da söyle konustu: “Buradan çok memnunun. Disim agriyordu, randevu aldim geldim. Randevu saatimde gelerek hiç beklemeden muayenemi olabiliyorum. Büyüksehir Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayi tesekkür ederim.”
Kaynak: İHA