Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Çocuklarimizi Önemsiyoruz'

Toroslar Sehit Durmus Tek Anaokulu, yeni egitim ve ögretim yilinda da aktif bir sekilde hizmet vermeye devam ediyor. Korukent Mahallesi’nde her yil yüzlerce çalisan ailenin huzur ve güven içinde çocuklarini teslim edebilecegi bir yuva olan anaokulu, 3-6 yas grubundaki çocuklara yasitlariyla eglenme ve sosyallesme imkani sagliyor.

Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Çocuklarimizi Önemsiyoruz'
Alaninda uzman egitmenler ve psikolog esliginde sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerle dolu birçok branslarla bulusan miniklere, çocugun kendi kendini gelistirebilmesini ve kendine yetebilmesini amaç edinen montessori, Ingilizce, drama, güzel sanatlar, ritim, ebru-seramik egitimleri de veriliyor. Objektif, sözel ve zihinsel testlerin de yapildigi Toroslar Sehit Durmus Tek Anaokulunda çocuklar, hobi bahçesinde kendi elleriyle ektikleri sebze ve meyveleri de ögreniyor. 07.30 ile 18.00 saatleri arasinda hizmet veren anaokulunda, iki ana ve bir ara ögün sunulurken, isteyen velilere servis olanagi da saglaniyor.

“Çocuk gelisimi konusunda ebeveynleri bilgilendiriyoruz”

Toroslar Sehit Durmus Tek Anaokulu Psikologu Sema Aktas, çocuklarin gelisimsel süreçlerini ayri ayri takip ettiklerini belirterek, “Toroslar Sehit Durmus Tek Anaokulunda psikolojik danismanlik hizmeti sunuyorum. Çocuklarimiza, sinirlar ve mahremiyet egitimleri veriyoruz. Gelisim testleri yapiyoruz. Ebeveynlerimiz ile haftalik görüsmeler gerçeklestiriyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz da okul öncesi egitimi desteklemek amaciyla hayata geçirdikleri Toroslar Sehit Durmus Tek Anaokulunda çocuklarin eglenerek ögrendigini belirterek, “Anaokulumuzda hem çocuklarimizin hem de ailelerinin ihtiyaçlarina cevap veriyoruz. Okul öncesi egitimi herkes için ulasilabilir kilmak, çocuklarimizin egitim hayatlarina saglam adimlarla baslamalarina yardimci olmak adina anaokulumuzu 2019 yilinda hayata geçirdik. Okulumuza, Sehidimiz Jandarma Uzman Çavus Durmus Tek’in ismini verdik. Bugün huzur içerisinde yasayabiliyorsak sehitlerimizin kahramanliklari sayesindedir. Bu yüce mertebeye ulasmis sehidimizin anisini yasatmak için kresimizde bir köse hazirladik. Çocuklarimizin da egitimlerini aldiklari okullarinin adini tasiyan kahraman sehidimizi tanimalarini istedik. Gelecek nesillerimiz olan çocuklarimizin bu maneviyatla büyümesini önemsiyoruz. Okul öncesinden üniversiteye kadar her yas grubundan ögrencimize destek vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA