Baskan Güngör, 'Sezonun Uzamasi Turizmciyi Mutlu Etti'

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, turizm sezonunun Kasim sonuna kadar uzatilmasinin turizmciyi mutlu ettigini söyledi.

Baskan Güngör, 'Sezonun Uzamasi Turizmciyi Mutlu Etti'
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Baskani Seydi Tahsin Güngör, 2023 yili turizm sezonu ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Antalya’nin ülkenin en önemli turizm merkezi oldugunu belirten Baskan Güngör, Antalya’da ise en önemli turizm merkezinin Manavgat oldugunu söyledi.

Manavgat’in Antalya’nin üçte bir oraninda yatak kapasitesine sahip oldugunu ve Antalya’ya gelen turistin üçte birinin Manavgat’a geldigini anlatan Baskan Güngör, Manavgat’in, dogal güzellikleri, denizi, kumu ve tarihi degerleri ile tatilcilerin tercih ettigi en önemli turizm merkezlerinin basinda geldigini söyledi.



"Antalya’ya 11,5 milyona yakin turistin geldi"

Antalya’ya yilbasindan bu yana 11,5 milyona yakin turistin geldiginin altini çizen Baskan Güngör, bunun yaklasik 4 milyona yakininin Manavgat Side Turizm destinasyona geldigini söyledi.

Iklim sartlarinin elverisli olmasi nedeniyle tur operatörlerinin, sezonu Kasim ayi sonuna kadar uzatma karari aldigini kaydeden Baskan Güngör, bunun turizmciyi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren herkesi mutlu etigini söyledi.

Sezonun sonuna yaklasirken yapilan rezervasyonlarin olumlu oldugunu kaydeden Baskan Güngör, sezon ortasinda beklentinin altinda kalan rezervasyon sayisi nedeniyle, sezonun uzatilmasinin turizmci için umut oldugunu ifade etti.



Turizm sezonunun uzamasi birçok sektörü etkileyecek

Turizm sezonun uzatilmasininin birççok sektöre olumlu katkisi olacagini belirten Baskan Güngör sunlari söyledi; “Türkiye’nin bacasiz sanayisi olarak degerlendirilen turizmde kapasite ve kalite olarak Manavgat-Side turizm destinasyonu çok önemli bir konumdadir. Manavgat-Side turizm destsinasyonu ülke ekonomisine ciddi anlamda döviz girdisi saglamaktadir. Turizm sezonunun uzayacak olmasi nedeniyle sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz mutlu oldu. Sezonun bu sekilde uzamasi turizm sektörü ile ilisigi olan tüm sektörleri de olumlu etkiliyor. Tüccar ve esnafin daha fazla is yapmasi demek, turizm gelirinin artmasi, cari açigin kapanmasina, ülkemizin gayri safi milli hasilasindaki turizm sektörünün payinin artmasi demektir. Bu durum ayni zamanda istihdama olumlu yansiyacak kis aylarinda turizmde askiya alinan yaklasik 50 bin kisi 2 ay daha çalismaya devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA