Bakan Göktas Açiklamasi 'Toplam 2.8 Milyar Türk Lirasi Evde Bakim Yardimi'ni Hesaplara Yatirdik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, bakima ihtiyaci olan tam bagimli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 2.8 milyar Türk Lirasi Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdiklarini açikladi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktas, bakanlik tarafindan sunulan en önemli aile odakli bakim hizmet modellerinden biri olan Evde Bakim Yardimi’nin 2006 yilinda engelli bireylerin öncelikle aile yaninda desteklenmeleri düsüncesiyle baslatildigini hatirlatti. Göktas, Evde Bakim Yardimi ile bakima ihtiyaç duyan tam bagimli yakinlarinin bakimini üstlenen vatandaslarin desteklenerek aile bütünlügünün korundugunu belirtti.

Evde Bakim Yardimi çerçevesinde hak sahibi basina aylik 5 bin 97 TL ödeme yapildigini ifade eden Bakan Göktas, “Bakima ihtiyaci olan tam bagimli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdik. Halihazirda 566 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi’ndan yararlaniyor. Türkiye Yüzyili vizyonumuz çerçevesinde bakanlik olarak engellilik alanindaki hak temelli sosyal yardimlarin seffaf bir anlayisla sürdürülebilir olmasini çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada birakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde gelistirdigimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulasmayi sürdürecegiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaslarimiza ve ailelerine hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA