Alanya'da Mitral Kapak Darligi Ameliyatsiz Tedavi Edildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesinde romatizmal mitral darligi ve kalbin sag tarafinda büyüme tespit edilen Behice Kanmaz’a kardiyoloji hekimleri tarafindan hastanede ilk kez uygulanan ameliyatsiz islemle kasigindan girilerek mitral kapagi açildi ve tedavi edildi.

Alanya'da Mitral Kapak Darligi Ameliyatsiz Tedavi Edildi
Alanya’da yasayan 45 yasindaki hasta Behice Kanmaz, nefes darligi ve çarpinti sikâyetleri ile Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne basvurdu. Hastanede detayli yapilan ön tetkik ve degerlendirmeler neticesinde Kanmaz’da romatizmal mitral darligi ve kalbin sag tarafinda büyüme tespit edildi. Romatizmal kalp hastaligina bagli mitral kapakta gelisen darlik ve mitral kapakta büyüme nedeniyle kardiyoloji hekimleri hasta Behice Kanmaz’in mitral darliginin ameliyatsiz tedavisine karar verdi.

"2 gün yogun bakimda takibi sonunda taburcu islemlerini gerçeklestirecegiz"

Yapilan islem ile ilgili açiklama yapan ALKÜ Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Köseoglu, “Hastanemizde ilk kez uygulanan bu islemi kardiyoloji birimi hekimleri olarak birlikte degerlendirdik ve mitral balon yardimiyla islemi yapma karari aldik. Hastamiz Behice Hanimi, Anjiyo ünitemizde hiç uyutmadan mitral balon yardimiyla ile kasiktan girerek daralmis kapagini bir buçuk saat süren islem sonunda açtik. Son kontrollerimizi yaptik. Hastanin kalp kapagi gayet güzel çalisiyor. 2 gün yogun bakimda takibi sonunda taburcu islemlerini gerçeklestirecegiz” ifadelerini kullandi. Doç. Dr. Köseoglu; tip teknolojisindeki gelismeler ve giderek artan ameliyatsiz müdahale imkanlari ile çok ciddi kapak müdahalelerini çok düsük risklerle yapabilme olanagi bulduklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA