Türkiye - Bulgaristan Karma Komisyon Toplantisi Yapildi

Türkiye-Bulgaristan Karma Komisyon Toplantisi, Bulgaristan Kapitan Andreevo Sinir Kapisi’nda yapildi.

Türkiye - Bulgaristan Karma Komisyon Toplantisi Yapildi
Türkiye ve Bulgaristan arasinda sinir güvenligi, düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligi ile mücadele, gümrük geçislerinin güvenli ve hizli sekilde yapilamasi noktasinda uygulamaya alinabilecek tedbirler konulari görüsüldügü Karma Komisyon Toplantisi, Bulgaristan’in Kapitan Andreevo Sinir Kapisi toplanti salonunda yapildi.

Avrupa’nin en uç sinir kapisi olan Bulgaristan’da son dönemlerde yasanan sinir güvenligi, düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligi ile mücadele, gümrük geçislerinin güvenli ve hizli sekilde yapilamasi noktasinda uygulamaya alinabilecek tedbirler, iki ülke arasindaki diger is birligi çalismalari konularinin görüsüldü.

Toplantiya Türkiye adina Edirne Valisi Yunus Sezer, Kirklareli Valisi Birol Ekici, 54. ve 55. Piyade Tugay Komutanlari, Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve beraberindeki heyet katilirken Bulgaristan adina Içisleri Bakanligi Genel Sekreteri Zhivkov Kotsev, Sinir Polisi Genel Müdürü Rodaslov Kulevkov ve diger üst düzey yetkililer katildi.

Kaynak: İHA