Ilk Kez Okul Siralarina Oturdular

Izmir Buca Belediyesi ve Ilçe Millî Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi’nin ortaklasa açtigi okuma yazma kurslari kadinlarin hayatini degistirmeye devam ediyor. Kursun 76 yasindaki örnek ögrencisi Arzu Altay ise azmiyle tüm gençlere örnek oluyor.

Ilk Kez Okul Siralarina Oturdular
Göksu Mahallesi’nde hizmet veren Buca Belediyesi Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nde, Buca Ilçe Millî Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi is birligiyle açilan okuma yazma kurslari bu yil da büyük ilgi gördü. Ailevi nedenler ve maddi imkânsizliklar yüzünden hayatlarinda hiç okula gidemeyen kadinlar, kurslar sayesinde ilk kez okul siralarina oturmanin mutlulugunu yasadi. 1. ve 2. kademe olarak devam eden kurslari bitiren kursiyerler, Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan sinava katilma hakki kazanacak. Sinavi basari ile geçenler ise ilkokul diplomasi yerine geçen Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika sahibi olacak.

76 yasinda örnek ögrenci

Kursun parmakla gösterilen ögrencilerinden 76 yasindaki Arzu Altay, en büyük isteginin kimseye muhtaç kalmadan hareket etmek oldugunu söyledi.

Kendisine gelen elestirilere de aldirmadigini belirten Altay, “Koca kadin oldun, ne isin var diyorlar. Okumakla koca kadin olmanin ne ilgisi var dedim. Bir arabaya binecegim, sormak zorunda kaliyordum ama okumam olsa kimseye sormadan kendim binip gidecegim. Hangisi daha iyi diye sordum beni elestirenlere; okumak mi, okumamak mi” dedi.



En büyük arzusu kitap okumak

Kursiyerlerden 58 yasindaki Mecide Dogan ise üç çocugunu da üniversiteden mezun ettigini ifade ederek, çocuklari kent disinda yasadigi için yanlarina gitmekte zorlandigini, bu nedenle okuma yazma ögrenmeye karar verdigini dile getirdi. Mecide Dogan, en büyük arzusunun ise kitap okumak oldugunu belirtti.



Derslere bebegiyle katiliyor

Derslere bebegiyle katilan Fadime Tugsat ise kurs merkezinin kendileri için bir armagan oldugunu ifade ederek, “Evim çok yakin, karsida evimden çikip hemen buraya geliyorum. Bizim için hediye gibi bir sey. Üç çocugum var. Bu kursa katildigim için çok mutluyum. Belki de özgürlügümüzü elimize aliyoruz. Bundan sonra çocuklarima rahatlikla yardimci olacagim” diye konustu.

Okuryazarligin kendisi için büyük önem tasidigini vurgulayan 54 yasindaki Günay Ergin de, “Okumayi bilirsen her seyi bilmis olursun. Örnegin hastaneye gidiyorum, hangi doktorun odasina girecegimi artik kendim biliyorum. Bundan güzel ne olabilir ki” dedi.

Kaynak: İHA