'Türkiye'de Her 2 Kisiden Biri Online Alisverisi Tercih Ediyor'

Uluslararasi E-Ticaret ve E-Ihracat Platformu WORLDEF Ventures Grup Pazarlama Direktörü Sedat Ates, istatistiklere göre artik Türkiye’nin yüzde 49,5’inin e-ticaret platformlarindan alisveris yaptigini belirterek, "E-ticaret, gelecegin ticaretini bugünden insa ediyor" dedi.

'Türkiye'de Her 2 Kisiden Biri Online Alisverisi Tercih Ediyor'


Istatistiklere göre Türkiye’de her 2 kisiden biri alisverisini e-ticaret sitelerini kullanarak yapiyor. WORLDEF Ventures Grup Pazarlama Direktörü Sedat Ates, daha fazla konfor, hiz ve erisim imkani bulan vatandaslarin e-ticareti kullanma oraninin 2023 yilinda da arttigina isaret ederek, “Son 12 ayda internet kullanan bireylerin e-ticaretten alisveris yapma orani yüzde 49,5’ ulasti. Bu rakam geçtigimiz yil yüzde 46 idi” dedi.



"Ilk sirada giyim, ayakkabi ve aksesuar var"

Türkiye’nin yarisinin e-ticaretten alisveris yaptigini vurgulayan Ates, internetten en çok siparis verilen kategoride giyim sektörünün birinci sirada oldugunu söyledi.

Ates, “Istatistiklere göre internet üzerinden siparis veren bireylerin yüzde 75,5’i giyim, ayakkabi ve aksesuar satin aldi. Bunu, yüzde 47,6 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering sirketlerinden yapilan teslimatlar, yüzde 37,1 ile gida ürünleri, yüzde 32,2 ile kozmetik, güzellik ve saglik ürünleri ve yüzde 28,8 ile temizlik ürünleri, kisisel bakim malzemeleri takip etti” ifadelerini kullandi.

"Zaman, maliyet ve konfor tasarrufu"

Dijital teknolojilerin ve internetin satis imkanlarinin, tüketicilerin alisveris kategorilerini degistirme nedenlerine de deginen Sedat Ates, “Geleneksel perakende magazalari hala önemli ancak çevrimiçi platformlar kullanicilara daha fazla seçenek sunuyor. Akilli telefonlarin dünya çapinda yayginlasmasi, teknolojiye kolay, uygun fiyatli erisim ve sosyal medya entegrasyonlari sayesinde, giderek daha fazla müsteri çevrimiçi ürün ya da hizmet satin aliyor. E-ticaret trafiginin büyük çogunlugu mobil cihazlardan geliyor. Zaman, maliyet, konfor, tasarruflarini da bunlara eklersek e-ticaretin önemi her geçen gün artiyor” dedi.



Türkiye’de e-ticaret hacminin 2023’te 1,5 trilyon liraya ulasmasinin beklendigini ifade eden Sedat Ates, bu rakamlari daha üst seviyelere çikarmak, genel ihracat içerisinde e-ticaretin payini artirmak ve katma deger olusturmak için kararlilikla çalismalarini sürdürdüklerini dile getirdi.

Online alisverisin sadece bir trend olmadigina, isletmeler için de büyük önem tasidigina dikkat çeken Ates, sunlari söyledi: “Bu noktada e-ticaret yapmak isteyen girisimcilere, sirketlere islerini büyütmek için benzersiz bir firsat sunuyoruz. Birçok markaya ve girisimciye düzenlediginiz fuarlarla hem ulusal hem uluslararasi bir iletisim agi ve isbirligi olusturmalarina katki sagliyoruz. Önümüzde 23-24-25 Ekim tarihlerinde Belek’te gerçeklestirilecek olan WORLDEF Antalya var. Yeni girisimciler için bu fuar, dönüm noktasi olabilir. Mutlaka ziyaret etmeli ve isbirliklerinizi artirmalisiniz. Dijital ticaretin trend olmaktan çikip, ekonomik bir degisim halini aldigi günümüzde e-ticarete kayitsiz kalmak, büyük bir potansiyel müsteri tabanini göz ardi etmek anlamina gelir. E-ticaret, isletmelere daha genis bir müsteri kitlesi, düsük isletme maliyetleri ve sürekli büyüme firsatlari sunmaktadir. Dolayisiyla e-ticaret platformlarina yatirim yaparak dijital varlik olusturmak, rekabet avantaji saglayacak ve gelecege yönelik sürdürülebilir büyüme için kritik bir adim olacaktir."
Kaynak: İHA