THY Uçagi Kemer Takmayan Yolcu Nedeniyle Piste Geri Döndü

Türk Hava Yollari’nin (THY) Istanbul-Elazig seferini yapan uçaginda bir yolcu kemer takmamakta israr edince uçak pist basindan geri döndü. Pilot, yolcunun ’Uçus güvenligini tehlikeye soktugu’ gerekçesiyle uçaktan indirilmesini talep etti. Kemerini takmayan yolcu polis esliginde uçaktan indirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün aksam saatlerinde THY’nin saat 21.00’da yapilmasi planlanan TK-2644 sefer sayili Airbus A321 tipi uçagi Elazig seferi öncesi yolcu alimini tamamladi. Uçakta kalkis öncesi kemer takma anonsu yapilmasinin ardindan kabin ekibi yolcularin kemer takip takmadigini tek tek kontrol etti. Bu sirada kabin memuru bir yolcunun kemer takmadigini fark etti ve kendisini uyardi. Kendisine uyaran kabin ekibine aldiris etmeyen yolcu, ’Kemer beni rahatsiz ediyor takmak istemiyorum’ diyerek uyariya aldiris etmedi. Bunun üzerine kabin memuru durumu uçagin kaptan pilotuna bildirdi.

Kemerini takmayan yolcu polis tarafindan uçaktan indirildi

Elazig seferi öncesi kalkis için Istanbul Havalimani’nda pist basina ilerleyen uçagin kaptan pilotu, kemer takmayan yolcunun uçus güvenligini tehlikeye sokmasini gerekçe göstererek pist basindan geri dönme karari aldi. Uçak, park pozisyonuna geri dönerken yolcu bu sefer kemer takmayi kabul etti. Uçagin pilotu yolcunun uçaktan indirilmesini istedi. Bu sirada yolcu ile tartisma yasandi ve uçaga polis ekipleri çagrildi. Ihbar üzerine gelen ekipler, sorun çikaran yolcuyu uçaktan indirdi. Olay nedeniyle THY’nin Istanbul-Elazig seferi gecikmeli olarak gerçeklesti.
Kaynak: İHA