'Sinemanin Yüzü' Ödülü Türkan Soray Ve Kadir Inanir'a Verilecek

Altin Koza Film Festivali ödül gecesinde Türk Sinemasi’nin ‘Sultani’ Türkan Soray ve Kadir Inanir’a ‘Sinemanin Yüzü’ ödülü verilecek.

'Sinemanin Yüzü' Ödülü Türkan Soray Ve Kadir Inanir'a Verilecek
Adana Büyüksehir Belediyesi’nce düzenlenen ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in Onursal Baskanligini yaptigi 30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda ‘’Sinemamizin Yüzü’’ ödülüyle çok özel bir ödül vermeye hazirlaniyor.

Altin Koza’nin büyük ödül gecesinde ‘’Sinemanin Yüzü’’ Özel Ödülü; 100 yillik Cumhuriyet tarihimizde, ulusal ve uluslararasi birçok ödülün sahibi; Türk Sinemasi’nin 60 yilinda var olan sinemanin Sultan’i Türkan Soray’a ve 55 yillik sinema kariyeriyle unutulmazlar arasina giren Kadir Inanir’a; takdim edilecek.

Festival Yürütme Kurulu Baskani Menderes Samancilar, Festival Yönetim Kurulu üyeleri, Nebil Özgentürk, Ismail Timuçin, Gökhan Mutlay, Hüseyin Orhan ve Mahmut Gögebakan; Türk Sinemasi’na katkilarindan dolayi iki usta isme, Cumhuriyet’in 100. Yilina özel ödül verme karari aldi

Sadece sinemada degil, kalplerde de yer alan, Türk halkinin sevgisini kazanan sanatçilara ödülleri, 23 Eylül’de gerçeklestirilecek festivalin kapanis gecesi, ‘’Büyük Ödül Töreni’nde takdim edilecek.

Cumhuriyetimizin 100. yilinda çok özel bir ödülle Cumhuriyetimize ve Türk Sinemasi’na saygi durusunda bulunacak festivalde; 220 filmde basrol oynayarak Guinness Rekorlar Kitabi’na adini yazdiran Türkan Soray, 1973 yilinda rol aldigi Mahpus filmiyle, 5. Adana Altin Koza Film Festivali’nde “En Iyi Kadin Oyuncu” ödülünü almisti.

Türk Sinemasi’nin unutulmaz aktörlerinden Kadir Inanir ilk kez, 1973 yilinda Utanç filmiyle 5. Adana Altin Koza Film Festivali’nde “En Iyi Erkek Oyuncu” ödülünü almis, 2011 yilinda 18. Uluslararasi Adana Film Festivali’nde Yasam Boyu Onur Ödülü’nün sahibi olmustu.
Kaynak: İHA