Protokol Üyeleri Sarigöl'de Üzüm Suyu Çikardi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde düzenlenen 15. Sultaniye Üzüm Festivali etkinlikleri çerçevesinde sari çizme giyen protokol üyeleri, belediye önündeki havuzda bulunan kilolarca üzümün suyunu geleneksel yöntemle ayaklariyla ezerek çikardi.

Protokol Üyeleri Sarigöl'de Üzüm Suyu Çikardi
Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü’nün en önemli üretim merkezlerinden biri olan ve hasadin, aralik ayinin sonuna kadar devam ettigi Manisa’nin Sarigöl ilçesinde gerçeklestirilen Geleneksel 15. Sultaniye Üzüm Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin son günü etkinliklerine, Manisa Valisi Enver Ünlü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Sarigöl Kaymakami Ali Arikan, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Sarigöl Belediye Baskani Necati Selçuk, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, oda ve dernek baskanlari, siyasi partilerin baskanlari ve belediye meclis üyeleri katildi.

Yapilan protokol konusmalarinin ardindan üzüm yarismasina geçildi. "Yayla" ve "Ova" kategorileri olmak üzere iki ayri kategoride düzenlenen en iyi üzüm yarismasinda dereceye girenler ödüllendirildi. Yayla kategorisinde Ersan Yetis Öner, Ova kategorisinde de Emin Çepel birinciligi kazanan üreticiler oldu. Festivale maddi destek saglayan sponsor firmalar ve katki sunanlar da plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Daha sonra belediye binasi önündeki havuza yerlestirilen yaklasik 2 ton üzümün suyunu çikarma etkinligine geçildi. Etkinlige katilan protokol üyeleri de sari çizmelerini giyip kilolarca üzümün suyunu geleneksel yöntem olan ayaklariyla ezerek çikardi. Üzüm ezme islemi sirasinda vatandaslar da protokol üyelerine alkislariyla eslik etti.
Kaynak: İHA