Mudanya Çagrisan'da Bagbozumu Zamani

Mudanya Belediyesi’nin “Çagrisan Karasi” adiyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çagrisan’da düzenledigi Bagbozumu Senligi bu yil da renkli görüntülere sahne oldu.

Mudanya Çagrisan'da Bagbozumu Zamani
Senlikte Bursa’nin sevilen seslerinden Mehmet Çevik sahne aldi. Senlige CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu, CHP Yoksulluk Dayanisma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da katildi.

Senlik, Mudanya Bandosu esliginde gerçeklestirilen bagbozumu gelenegiyle basladi.

Katilimcilar bagdan üzüm keserek, doganin bereketini selamladi.

’En Kaliteli Üzüm ve En Lezzetli Yaprak Sarma’ yarismalarinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

En Kaliteli Üzüm Yarismasinin birincisi Halil Ibrahim Mutlu olurken, Adem Ede ikinci, Onur Yildirim üçüncülügü aldi. ‘En Lezzetli Yaprak Sarma Yarismasi’nda Ceylin Gün birinci, Esin Evren ikinci, Hamdiye Güven üçüncü oldu. Senlikte Mudanya Uluslarasi Dans ve Müzik Festivali çerçevesinde Macaristan ve Bulgaristan ekipleri sahne aldi. Etkinlikte konusan Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, “Anadolu insaninin sabrinin, emeginin, azminin, yardimlasmasinin, alin terinin simgesi bag bozumu zamanini yine hep birlikte kutluyor, doganin bereketini selamliyoruz. Mudanya’nin bereketli topraklarinda yetisen ürünleri tanitmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA