Deprem Bölgesine 21 Milyonluk Kirtasiye Yardimi

Yetim Vakfi, egitim ve ögretim sezonu açilmadan önce “Iyilik Zili Çaliyor” sloganiyla 10 binden fazla çocuga okul çantasi dagitti. Depremzede ögrencilerin bir yillik kirtasiye ihtiyaçlari karsilanirken egitimde kullanilmak üzere 7 bin 141 adet tablet, kulaklik ve ses toplari gibi elektronik esya hediye edildi.

Deprem Bölgesine 21 Milyonluk Kirtasiye Yardimi
Türkiye’nin yaralarini sararak unutturmaya çalistigi depremin ardindan basta Hatay ve Adiyaman olmak üzere yikimin yasandigi Elazig da dahli 11 ilde binlerce ögrenciyi okul heyecani sardi. Ilk güden bu yana depremzede ve yetim çocuklari yalniz birakmayan Yetim Vakfi, egitim ve ögretim sezonundan haftalar önce “Iyilik Zili Çaliyor” sloganiyla kirtasiye destek kampanyasi baslatti. Türkiye’yle birlikte 21 ülkeyi içine alan kampanya çerçevesinde dagitimlarin ilk etabi deprem bölgesi illerimizde tamamlanarak yetim, öksüz, sosyal yetim ve dezavantajli çocuklarin egitim ihtiyaçlari karsilandi.

Yetim Vakfinin günler öncesinden baslayan egitim faaliyetleri çerçevesinde, Türkiye’yle birlikte dünyanin dört bir yanindaki ihtiyaç sahibi yetim çocuklara ulastirilmak üzere 22 bin 530 adet egitim seti hazirlandi. Söz konusu egitim setleri içerisinde çanta, kalemlik, defter takimlari, kursunkalem, tükenmez kalem, kirmizi kalem, boya kalemleri, silgi, kalemtras, cetvel takimi ve matara ile çocuklarin yaslarina uygun kitaplar bulunuyor. Bu setler sayesinde bir ögrencinin yillik kirtasiye ihtiyacinin karsilanmasi planlandi. Hayir sahiplerinden gelen yardimlarla hazirlanan çantalar, konteyner kentlerde yasamakta olan depremzede çocuklarin yüzünde sevince dönüstü.

Deprem bölgesine 9 bin okul çantasi

Yetim Vakfinin deprem bölgesinde baslayan kirtasiye dagitimlari çerçevesinde Malatya’da 700, Adiyaman’da bin 750, Kahramanmaras’ta 700, Gaziantep’te 700, Kilis’te 500 ve Hatay’da ise 4.100 olmak üzere toplam 10 bin 950 adet içinde kirtasiye malzemeleri bulunan okul çantasi ulastirildi. Istanbul ve Ankara’da ise aralarinda depremzede çocuklarin da bulundugu toplam 2 bin 500 çocuga kirtasiye seti takdim edildi.

Yetim Vakfi kirtasiye setleriyle birlikte deprem bölgesinde 2 bin çocuga, egitimlerine büyük destek saglayacak tablet ve kulaklikla birlikte, okullara hoparlör sistemleri de hediye ederek egitim ögretime katki sagladi. Böylece ögrencilere ve okullara 7 bin 141 parça elektronik esya teslim edilmis oldu. Yetim Vakfi’nin yurtiçi egitim faaliyetleri kapsaminda toplam 13.5 milyon lira degerindeki kirtasiye ve elektronik esya yardimlari köy okullarina kadar ulastirilmis oldu.

Suriyeli yetimlerin kirtasiye sevinci

Öte yandan iç savas yanginindan kaçarak Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin yaptirdigi briket evlerde hayat mücadelesi veren Suriyeli yetim çocuklar da kirtasiye sevinci yasadi. Özellikle Yetim Vakfinin himayesine aldigi Suriye’nin Azez bölgesinde bin 310, Idlib bölgesinde ise 3 bin 690 olmak üzere toplam 5 bin çocuga okul çantasi hediye edildi. Bölgedeki Ihtimlat-1, Ihtimlat-2, Kefra ve Tilalin yetim aile yerleskelerine bin 310, Kefra Lusin Kampina 420, Marmara okuluna 870, Istanbul sitesine 350 adet kirtasiye seti dagitildi. Ayrica Selamet 500, Binnis 350, Ariha 200, Idlib merkez 500 ve Marat Misrin’e de 500 adet kirtasiye seti ulastirildi. Suriye’deki dagitimin maddi karsiligi ise 2.5 milyon lirayi buldu.
Kaynak: İHA