Cizre'de Yüzlerce Çocuk Namaz Etkinliginde Bulustu

Kur’an Nesli Platformu tarafindan Sirnak’ta 45 ayri noktada düzenlenen 15 günlük namaz kampinda, namaz kilmayi ögrenen yüzlerce çocuk için etkinlik düzenlendi.

Cizre'de Yüzlerce Çocuk Namaz Etkinliginde Bulustu
Sirnak’ta 45 ayri noktada düzenlenen ve yüzlerce çocugun katilarak namaz kilmayi ögrendigi kampin finali, Cizre Kalesi içi Mir Bahçesi Parkinda düzenlenen etkinlikle gerçeklestirildi.

Etkinlik, kampa katilan çocuklarin Ikindi namazi kilmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin yapildigi programda, çocuklar ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu. Ilahi sanatçisi Salih Gül ve çocuklarin okudugu ilahilerle program devam etti. Program, yapilan dua ile son buldu.

"45 ayri noktada yüzlerce çocuk namazi ögrendi"

Platformun Sirnak Koordinatörü Kadri Özalp, "Kur’an Nesli Platformu’nun her yil yaptigi hayat namazla güzeldir programini bu sene de Allah’a hamdolsun güzel bir sekilde tamamladik. Her yil agustos ve eylül aylarinda 15 gün boyunca çocuklara namaz egitimi veriliyor. Günümüz sartlarinda ki ahlaki bozukluklara karsi bizim de görevimiz olan çocuklarimiza Islami terbiye vermek maksadiyla yaptigimiz bu etkinlikler hayirlara vesile olur insallah. Sirnak koordinatörlügü olarak yaklasik 45 merkezde bine yakin ögrenciye 15 gün süren egitimlerle çocuklarimiza namazi ögretmeye çalistik. Abdest, namaz ve edep derslerini isledik" dedi.

Kaynak: İHA