Akdeniz Cografyasinda Tasarruf Finansmaninin Bilinirligi Artacak

Birevim Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kazim Alpay, “Akdeniz cografyasinda tasarruf finansmaninin bilinirligi artirarak daha genis kitlelere ulasmak, kamu-özel sektör is birligiyle ülkemizin ekonomik gelisimine katki sunmak” konu basliklarini görüsmek amaciyla İçel, Adana ve Osmaniye’de vali, kaymakam, rektör ve STK yöneticileri ile bir araya geldi.

Akdeniz Cografyasinda Tasarruf Finansmaninin Bilinirligi Artacak


Birevim Türkiye’nin önde gelen tasarruf finansmani sirketlerinden biri olarak, Akdeniz cografyasinda tasarruf finansmaninin önemini ve katma degerini artirmaya yönelik çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede, Birevim Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kazim Alpay, “Akdeniz cografyasinda tasarruf finansmaninin bilinirligi artirarak daha genis kitlelere ulasmak, kamu-özel sektör is birligiyle ülkemizin ekonomik gelisimine katki sunmak” konu basliklarini görüsmek için Adana, İçel, Osmaniye’de önemli temaslarda bulundu. Mustafa Alpay, Birevim’in bölgede faaliyet gösteren subelerinin müdürleri ile birlikte Adana Valisi, İçel Valisi, Osmaniye Valisi, Iskenderun Kaymakami, İçel Üniversitesi Rektörü, Iskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü, Osmaniye Ticaret Odasi Baskanini ziyaret etti.

Ziyaretin temel amacina iliskin açiklamalarda bulunan Mustafa Kazim Alpay, “Tasarruf finansmani sektörünün Akdeniz cografyasinda bilinirligini artirmak istiyoruz. Bu konuda Akdeniz’de bulunan subelerimiz ile ciddi bir mesafe kat ettik ama daha fazlasini hedefliyoruz. Özellikle İçel, Adana ve Osmaniye illerimiz, tasarruf aliskanliginin ve tasarruf miktarinin yüksek oldugu illerimiz. Tarimsal faaliyetler ve sanayisi ile de milli ekonomiye önemli katkilar sunan bu illerimizde tasarruf finansmaninin bilinirliginin artmasi çarpan etkisi olusturacak ve vatandasin refahini artiracaktir. Biz de Birevim olarak Akdeniz’de bulunan bu illerimize özel ilgi ve alaka gösteriyoruz. Bu maksatla İçel, Adana ve Osmaniye valilerimiz, kaymakamlarimiz, üniversite rektörlerimiz ve sivil toplum kurulusu yöneticilerimizle görüserek bilgi aktariminda bulunduk, sektörümüzün kamu nezdinde desteklenmesinin hem o cografyada yasayan vatandaslarimiz için hem de ülke ekonomimiz için elzem oldugunu belirttik. Bu sektörün yenilikçi ve öncü kurumu olarak tasarrufu ve tasarruf finansmanini vatandasimiza anlatmak bizim boynumuzun borcu. Bizim bu kararliligimiz kamu kurumlarina da sirayet etsin istiyoruz. Çünkü tasarruf finansmani yalnizca vatandasin çikarlarini saglamaya ve korumaya yönelik bir sistem degil, ayni zamanda mevcut ekonomik sartlarin iyilesmesi için de kaldiraç görevi görmektedir” dedi.



Türkiye’nin tüm illerindeki kamu kurumlari ve kurumlarin yetkilileriyle görüsmelerini kararlilikla sürdürdüklerini dile getiren Mustafa Kazim Alpay, “Ziyaretlerimiz sirasinda Birevim’in valiliklere ve diger ilgili kamu kurumlarina gereken destegi sunmaya hazir oldugunu dile getiriyoruz. Biz sektörümüz adina sorumluluk üstlenmeye ve bu süreçte gereken destegi saglamaya haziriz. Valilerimiz ile görüsmelerimiz esnasinda da bölgelerindeki ekonomik kalkinmaya katki saglamak için tasarruf finansmani sisteminin desteklenmesi gerektigini aktardik, aktarmaya devam edecegiz” diye konustu.



Birevim ‘Bir Gelecek’ projesi ile gençlerin gelisimini desteklemeye devam ediyor

“Çocuklarin ve gençlerin sosyal, fiziksel ve zihinsel yeteneklerini gelistirebilmeleri için Yönetim Kurulu Baskanimiz Murat Çiftçi liderliginde hayata geçirdigimiz Bir Gelecek Sosyal Sorumluluk projemiz araciligiyla kamu kurumlariyla yakin temasimizi sürdürüyor ve Türkiye’nin tüm illerinde fayda odakli projeler hayata geçiriyoruz” diyen Birevim Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kazim Alpay, “Hatay’da anaokulu açilisi gerçeklestirdik, Elazig’da bilisim sinifi ve icathane kurduk, Bilecik’te futbol malzemeleri dagitimi ve 20’ye yakin ilde masa tenisi ekipmani dagitimi gerçeklestirdik. Öte yandan dogu illerimizdeki köy okullarinda kütüphaneler kurduk. Tüm bu projeleri hayata geçirmekteki temel amacimiz; gelecegi, saglikli, basarili ve entelektüel bir nesle emanet edebilmektir. Bu nedenle Birevim olarak Bir Gelecek Sosyal Sorumluluk projelerimizle gençlerimiz için, gelecek için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA