Acil Servistekl Arbede Güvenlik Kameralarina Yansidi

Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde alkollü oldugu belirlenen 2 sahsin yakinlarini ziyaret için geldigi hastanede güvenlik görevlileri ile yasadigi tartisma güvenlik kamerasina yansidi. Tartismanin ardindan gögsüne darbe eden güvenlik görevlisi olaydan bir süre sonra kalp krizi geçirdi. Saglik ekiplerinin müdahalesi ile hayata döndürülen güvenlik görevlisinin tedavisi sürerken, gözaltina alinan 2 sahis tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Acil Servistekl Arbede Güvenlik Kameralarina Yansidi
Olay, dün gece saatlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 kisi yakinlari ziyaret etmek için hastaneye geldi. Kurallar nedeniyle acil bölüme alinmayan sahislar güvenlik görevlileri ile tartismaya basladi.

Tartismanin arbedeye dönüsmesiyle sahislardan biri güvenlik görevlisi Ali Kemal Saglam’in gögsüne yumruk atti. Polisin müdahalesi sonrasi arbede sona ederken, çikan arbede gögsüne darbe alan güvenlik görevlisi kisa bir süre sonra hastane içerisinde yere yigildi. Kalbinin durdugu belirlenen güvenlik görevlisi Saglam, saglik ekiplerinin müdahalesi sonra tekrar yasama döndürüldü. Yogun bakim servisinde tedavi altina alinan Ali Kemal Saglam kalp damarlarinda darliklar nedeniyle ameliyat olacagini ögrenildi. Arbedenin ardindan gözaltina alinan 2 sahis emniyetteki sorgularinin ardindan çikarildiklari savcilikça tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Bashekim Prof. Dr. Celal Tekinbas: “Güvenlik görevlisi arkadaslarimizin üzerine yürüyorlar”

KTÜ Farabi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Celal Tekinbas, alkollü oldugu belirlenen sahislarin güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdügünü belirterek, “Iki sahis Acil Servis’te hastalarinin oldugunu beyan ederek içeriye girmek istiyorlar. Acil servisimize gelen bütün hastalarin yakinlari belli kurallar çerçevesinde alinabiliyor. Arkadaslarimiz ziyaret için suan uygun olmadigini söylüyor. Alkollü oldugu ortaya çikan sahislar ile güvenlik görevlisi arkadaslarimizla bir arbede yasaniyor. Güvenlik görevlisi arkadaslarimizin üzerine yürüyorlar. Olay sakinlestiriliyor. Sonrasinda bizim güvenlik görevlilerimizden bir tanesi ani olarak bilinç kaybiyla kalbinin durmasi sonucunda yere düsüyor. Arkadaslarimiz orada derhal müdahale ediyor ve kalbini çalistiriyorlar. Sonrasinda acil anjiyo grafigi yapiliyor. Anjiyo soncunda kalp damarlarinda darliklar oldugu tespit ediliyor. Darliklarin ameliyatsiz giderilemeyecegi karari aliniyor. Bugün ameliyat olacak. Suan yogun bakimda. Genel durumu iyi. Özellikle vatandaslarimiza bir çagrida bulunmak istiyoruz. Vatandaslarimizin çok önemli bir kismi saglik teskilati ve saglik mensuplarinin degerini biliyor, davranmasi gerektigi gibi davraniyor. Ama bazi kendini bilmez sahislar bizlerin insanlarimiza hizmet etmemizin önünde engel olacak sekilde isimize zorlastiriyor. Bazen sözlü bazen fili bazen hiç istemedigimiz müdahalelerle karsilasiyoruz. Bu bizi üzüyor. Yetkililerin bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptigini eger gerekli ise bundan sonra bu tip menfur olaylarin meydana gelmemesi için en üst düzey önlemlerin alinmasi talep ediyoruz. Kisiler gözaltina alindi. Sonrasinda da yargilanmak üzere serbest birakildi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA