CHP Lideri Kiliçdaroglu, Mansur Yavas'in Belediye Baskani Adayi Oldugunu Duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Mansur Bey bizim belediye baskanimizdir ve adayimizdir” dedi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Mansur Yavas'in Belediye Baskani Adayi Oldugunu Duyurdu
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "CHP 100. Yil Etkinlikleri"nin üçüncü gününde CHP 100. Yil Hatira Ormani’nin açilisina katildi.

Beytepe Lodumlu Alani’nda kurulan hatira ormaninin açilis töreni sonrasi basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Kiliçdaroglu, Mansur Yavas’in adaylari oldugunu açikladi.



“Biz TSK’nin kurumsal olarak hedef alinmasini asla dogru bulmayiz”

Sezgin Tanrikulu’nun Türk Silahli Kuvvetleri hakkindaki sözlerinin sorulmasi üzerine Kiliçdaroglu, “O konuda parti sözcümüz görüsümü alarak düsüncelerini açikladi zaten. Biz TSK’nin kurumsal olarak hedef alinmasini asla dogru bulmayiz” dedi.



“EOKA’cilarin nasil gömüldüklerini anlatan bir karedir o”

Sosyal medya hesabindan paylastigi CHP’nin 100. yil videosunda Rum örgüt EOKA’nin fotografinin kullanilmasi ile ilgili de konusan Kiliçdaroglu, konunun aslinin farkli oldugunu söyleyerek, “Bu konuda genel baskan yardimcimiz bir açiklama yapti. Orada söz konusu olan Kibris çikartmasi sirasinda EOKA’cilarin nasil gömüldüklerini anlatan bir karedir o. Çünkü önce onlar gösteriliyor, arkasindan nasil gömüldükleri ve arkasindan da Türk bayraginin nasil çiktigi gösteriliyor. Bu fotograf üzerinden, troller üzerinden CHP’ye saldirmak kadar akil disi bir sey olamaz” diye konustu.



“Mansur Bey bizim belediye baskanimizdir ve adayimizdir”

Mansur Yavas’in adayligi hakkinda da konusan Kiliçdaroglu, “Mansur Bey bizim belediye baskanimizdir ve adayimizdir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA