Bin Kisinin Yasadigi Mahallede 'Telefon Çekmiyor' Tepkisi

Kahramanmaras’ta yaklasik bin kisinin yasadigi mahallede vatandaslar, telefonla görüsme yapabilmek için yüksek bölgelere çikmak zorunda kaliyor. Vatandaslar telefonlarin çekmedigini belirterek tepki gösteriyor.

Bin Kisinin Yasadigi Mahallede 'Telefon Çekmiyor' Tepkisi


Daglarin arasinda yer alan Onikisubat ilçesine bagli Bulutoglu Mahallesi’nin sakinleri, telefon görüsmesi yapabilmek için yüksek yerlere çikiyor. Telefon görüsmesi ve internet erisimi için kimi zaman evlerin çatisina, kimi zaman da agaçlara çiktiklarini söyleyen Ibrahim Karabacak, “Bulutoglu Mahallesi’nde telefonlarimiz çekmiyor. Çekmek için de yüksek yerlere çikiyoruz. Yüksek yerlerin yollari bozuk zorlaniyoruz. Telefonu çektirmek için evlerin çatilarina, agaç tepelerine ya da yüksek yerler çikmak zorunda kaliyoruz. Bu bölgeye verici direginin konulmasini istiyoruz.” diye konustu.

Ümit Karabacak “500 hanemiz var köyümüzde. Birkaç oba halinde olusmus bir köy ve özellikle güney obamizda telefon hiç çekmiyor. Iletisim saglayamiyoruz. Köylerin toplami bin kisi vardir. Insanlar telefon ile görüsme yapabilmesi için araçlariyla ya da yürüyerek gidiyor. Ögrencilerimiz yüksek yerlere çikarak ders yapmaya çalisiyor. Iletisimimizin saglanmasini istiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA