Bitlis'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 107'Nci Yili

Bitlis’in düsman isgalinden kurtulusunun 107. yildönümü nedeniyle ‘Büyük Bitlis Bulusmalari’ programi düzenlendi.

Bitlis'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 107'Nci Yili


Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen kutlama programlari öncesinde ilk olarak 300 metrelik Türk bayragi ile kortej yürüyüsü yapildi.

Kortej yürüyüsünün ardindan çevre illerden gelen stantlari gezen katilimcilar, halk oyunlari gösterilerini izledi. Bu yil ilk olarak ‘Büyük Bitlis Bulusmalari’ adi altinda etkinlikler düzenlediklerini belirten Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, bu uygulamanin her yil devam edecegini söyledi.

Tanglay, “Kadim sehir Bitlis diyoruz. Bitlis’te Allah’a hamt olsun tarih yaziyoruz. Bitlis’te yeniliklere imza atiyoruz. Bitlis’in geçmisten gelen kronik bütün yaralarina mehlem olmaya çalisiyoruz.” dedi.

‘Büyük Bitlis Bulusmalarini’ geleneksel hale getirdiklerini belirten Tanglay, “4 gün boyunca bu alanda konserler olacak, yemek yarismalari olacak. Ayni zamanda çocuklarimizi sünnet ettik. Çocuklarimiz için eglence etkinlikleri olacak.” diye konustu.

Bitlis Valisi Oktay Çagatay ise, “Sükür bir huzurlu ‘Büyük Bitlis Bulusmalarinda’ sizinle beraberiz. Tabi artik Bitlis bölgedeki diger iller gibi o karanlik kötü dönemleri geride birakti. Artik huzurla aniliyoruz. Kisa vadede dere sütü projesinin bitmesiyle beraber büyük bir atilim gerçeklestirecegiz.” dedi.

Konusmalarin ardindan Bitlis Valisi Oktay Çagatay ve Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, bölge illerden programa katilanlara tesekkür plaketleri verdi.
Kaynak: İHA