Rus Muhalif Lider Navalny 19 Yil Hapis Cezasina Çarptirildi

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Moskova Sehir Mahkemesi’nde görülen davada “asirilik” yanlisi eylemleri finanse ettigi suçlamasiyla 19 yil hapis cezasina çarptirildi.

Rus Muhalif Lider Navalny 19 Yil Hapis Cezasina Çarptirildi
Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin cezasi belli oldu. Rusya’da 2020 yilinda uçaktayken zehirlenen ve tedavi için Almanya’ya gönderildikten sonra Rusya’ya dönüsünde tutuklanan Rus muhalif lider Alexei Navalny, bugün hakim karsisina çikti. Navalny, Rusya’daki muhaliflerin protestolarini organize etme, Rusya’da yasaklanan Yolsuzlukla Mücadele Vakfi üzerinden yasadisi eylemler düzenleme, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Kremlin aleyhine sözler kullanma ve “asirilik” yanlisi eylemleri finanse etme suçlamalariyla yargilandi. Moskova Sehir Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu bulundugu Vladimir Bölgesi’ndeki cezaevinden video konferans yöntemiyle katilan Navalny için savci 20 yil hapis talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Navalny ile ilgili nihai kararini vererek, muhalif lideri 19 yil hapis cezasina çarptirdi.

Geçtigimiz yil mart ayinda dolandiricilik ve mahkemeye itaatsizlik suçlamalariyla 9 yil hapis ve 1 milyon 200 bin ruble para cezasina çarptirilan Navalny için tutuklu bulundugu süre içinde toplamda 5 farkli suçlamadan dava açilmisti.
Kaynak: İHA