Kaldirimda Yürürken Üstlerine Beton Parçalari Düsen Baba Ve Kizi Yaralandi

Konya’nin Aksehir ilçesinde kaldirimda yürüyen ailenin üzerine bir binadan beton parçalari düstü. Bir anda beton parçalarinin altinda kalan baba ile 4 yasindaki kizi yaralanirken, anne son anda kurtuldu. Yarali baba ve kizinin tedavisi hastanede devam ediyor.

Kaldirimda Yürürken Üstlerine Beton Parçalari Düsen Baba Ve Kizi Yaralandi
Olay, 2 Agustos Çarsamba günü Meydan Mahallesi Inönü Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Candan (37), esi Fatime Candan (34) ve 4 yasindaki kizlari Almine Günay Candan ile birlikte kaldirimda yürürken üzerlerine 3 katli binanin son katindan beton parçalari düstü. Bir anda üzerlerine gelen parçalarin altinda kalan baba ve kizi yaralanirken, anne kurtuldu. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Ilk müdahaleleri yapilan baba ve kizi ambulansla Aksehir Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Burada yapilan kontrollerde saglik durumlarinin ciddi oldugu belirlenen baba ve küçük kizi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Öte yandan, yasanan olay güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde kaldirimda yürüyen ailenin üzerine bir anda beton parçalari düsmesi, baba ve kizinin yere düsmesi, annenin ise son anda beton parçalarindan kurtulmasi ve kizini kucakladigi sirada yasadigi panik anlari yer aliyor.

"Kizima mobilya almak için çikmistik"

Yasanan talihsiz olayda son anda beton parçalarinin altinda kalmaktan kurtulan anne Fatime Candan, Konya’da hastanede çocugu ve esinin tedavi sürecini bekliyor. Olayin yasandigi gün ailecek kizlarina mobilya almak için çarsiya çiktiklarini anlatan Candan, "Birkaç mobilya magazasini gezdik. Bir binanin önünden geçerken binadan kopan beton parçalari esim ve kizimin üzerine düstü. Biz yürürken önümüze birkaç parça düstü. Esim çocugu tutalim demesiyle zaten çocugumun üzerine kapaklanmasi bir oldu. Direkt kendini üzerine atti ama atsa bile kopan parçalar o kadar büyüktü ki esimin boyu 1.80, onun boyunun uzunlugunda beton parçasiydi düsen. Yani esimden seken parçalar kizimin kafasina düstü. Kizim beyin kanamasi geçirdi. Kafatasinda birçok yerinde kirik var. Nasil anlatabilirim. Ben kizimi çektim, hala beton parçalari düsmeye devam ediyordu. Esim sürünerek kendini kenara çekmek zorunda kaldi. Kameralarda apaçik görünüyor. Esimin nasil kurtardigi, esim o anda dönmeseydi evladimin üstüne, belki kizimi kaybedecektim ben" dedi.



"Kizimin felç kalma ihtimali var"

Binanin riskli bir bina oldugunu ögrendiklerini ifade eden anne Candan, "Bina riskli bir binaymis ve daha önce binadan parçalar kopmus ama sadece düsen parçalar süpürülmüs. Hiçbir sekilde önlem alinmamis. Bu cadde günde binlerce insanin geçtigi bir cadde. Dibinde alisveris merkezleri, mobilya dükkanlari ve postane var. Hiçbir sekilde önlem alinmamis. Benim kizim beyin kanamasi geçirdi. Su anda sol kolu ve sol ayagini kipirdatamiyor ve benim kizimin felç kalma ihtimali var. Ama buna hiç kimse bir çözüm bulmuyor. Benim kizim böyle kalirsa bunun hesabini kim verecek. Esimin kaburgasinda, sirtinda, ayaginda, çesitli yerlerinde kiriklar var. Bana bunun sebebini, kimin ihmali oldugunu bulsunlar. Ben bu konuda davaci olacagim. Kimin ihmali varsa da bunu bulacagim. Sonuna kadar, gittigi yere kadar gidecegim. Kim çikarsa bunu anlatacagim ki bütün Türkiye’ye ibret olsun" diye konustu.



Küçük Almine Günay 1 gün önce okula kaydolmus

"Kizima bir sey olsaydi, ölseydi veya esim ölseydi bunun hesabini bana kim verecekti" diyen anne Candan, "Bana gelip ’basin sag olsun’ denilip herkes keyfini sürmeye devam mi edecekti? Kizim böyle kalirsa bunun hesabini kimden soracagim? Benim kizim hayat dolu bir çocuk ve 1 gün önce okula kaydettirdim. Su anda okula gidemeyecek. Bunun sorumlusunun bulunmasini istiyorum. En agir sekilde cezalandirilmasini istiyorum. Zaten avukatlarla da görüstük, aile olarak takip edecegiz. Birileri ceza alip da bunun acisini çekene kadar ben bunun pesini asla birakmayacagim" dedi.

Kaynak: İHA