Çiftçilere Yüzde 70 Hibe Ile 122 Adet Süt Sagim Makinesi Dagitildi

Elazig’in Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 70 hibe ile 122 adet süt sagim makinesi dagitildi.

Çiftçilere Yüzde 70 Hibe Ile 122 Adet Süt Sagim Makinesi Dagitildi
Baskil Kaymakamligi ve Elazig Tarim ve Orman Il Müdürlügü koordinesinde Baskil Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve DAP Idaresi Baskanligi tarafindan kabul gören "Yüzde 70 Hibeli Süt Sagim Makinasi Destegi Projesi" düzenlenen programla tanitildi. Geçen yil ilk kez 45 tane süt sagim makinasinin teslim edildigi ilçedeki çiftçilere bu yil, rakam yüzde 300 arttirilarak 122 makine dagitildi.

Makinelerin yüzde 70 hibeli olarak çiftçilere verildigini ifade eden Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, süt sagimi konusunda Baskil ilçesine 1 milyon TL’lik yatirim yaptiklarini kaydetti.

Mutlu bir gün yasadiklarini belirten Baskil Kaymakami Ömer Tugrul Kundakçi da, “Ilçemize, vatandaslarimiza bir projenin daha kavusturulmus olmasi ve vatandasin hizmetine sunulmus olmasi mutlulugunu ve tabii olarak gururunu yasiyoruz. Bugün 122 tane sagim makinasini teslim ediyoruz. Yaklasik bir buçuk ay önce tarim makinalarini vatandaslarimizin hizmetine sunmustuk. Orada bu projenin kismi müjdesini vermek nasip olmustu. Çok sükür sizlere ulastirmak nasip oldu. Burada yine hayvancilik noktasinda süt üretimi için de önemli bir üretim imkanina kavusmus oluyoruz. Vatandaslarimiz her zaman her seyin en iyisine layiktir. Çalismalarimiz, projelerimiz her zaman devam edecek” dedi.

Kaymakam Kundakçi, "Baskil ilçesinde geçen yildan bu yana dogru hayvancilikla beraber hayvancigin ilk ürünü olan sütün de degerlendirilmesi için çalismalarimizi yürütüyoruz. Geçen yil ilk kez 45 tane süt sagim makinasini çiftçilerimize teslim etmistik. Bu yil da bu rakami yüzde 300 arttirarak 122 tane süt sagim makinasini teslim ediyoruz. Il Tarim ve Orman Müdürlügü süt sagim konusunda Baskil ilçesine bu vesile ile 1 milyon TL’lik bir yatirim yapmis oldu. DAP Idaresi Baskanliginca yüzde 75’i hibe olarak karsilanan bu süt sagim makinalarinin temel felsefesi bizim yapmis oldugumuz hayvancilikta elde ettigimiz sütü daha hijyenik bir sekilde almak ve bunu islemek” diye konustu.

Devletin vatandaslar için sagladigi bu uygulamanin yararli oldugunu dile getiren Ali Haydar Güler adli çiftçi, emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA