ABD'li 6 Eski Polisten Siyahi 2 Kisiye Iskence Itirafi

ABD’nin Mississippi eyaletinde 6 eski polis memuru, siyahi 2 kisiye iskence yaptiklari suçlamalarini kabul etti.

ABD’nin Mississippi eyaletinde siyahi 32 yasindaki Micheal Jenkins ve 35 yasindaki Eddie Parker’a silah, sok cihazi ve yumrukla siddet uygulayan 6 eski polis memuru bugün hakim karsisina çikti. Mahkeme, 2 siyahiye iskence eden 6 polis memuruna insan haklarini ihlal etmek, silah kullanmak ve haklardan yoksun birakma suçlamalari dahil 16 suçlama yöneltti. Eski polis memuru 52 yasindaki Bas Müfettis Brett McAlpin, 28 yasindaki Narkotik Müfettisi Christian Dedmon, 46 yasindaki Tegmen Jeffrey Middleton, 31 yasindaki Polis Yardimcisi Hunter Elward, 27 yasindaki Polis Yardimcisi Danil Opdyke ve 31 yasindaki Narkotik Müfettisi Joshua Hartfield, 2 siyahi kisiye iskence yaptiklari suçlamalarini kabul etti.

Saatlerce iskence ettiler

Söz konusu 6 eski polis memurunun 24 Ocak’ta Mississippi’nin Braxton kasabasinda iki siyahi erkegin evine girdigi, daha sonra onlari kelepçeledigi ve iki saatten fazla süre siddet uyguladigi belirtildi. Polis memurlarinin iki adami sok tabancasi kullanarak defalarca dövdügü ve irkçi hakaretlerde bulunduklari, bir polis memurunun da Jenkins’e ates açarak agzindan ve çenesinden yaraladigi ifade edildi.

Polis memurlarina tepki

ABD’li avukat Darren J LaMarca ise olay hakkinda, “Bu eski kolluk görevlileri, pek çok kisinin gurur ve onurla taktigi rozeti lekeleyen igrenç ve ahlaksiz siddet eylemlerinde bulundular. Yeminlerini bozdular ve bizi korumaya yemin ettikleri birer suçlulara dönüstüler” dedi.

Bassavci Merrick Garland de 6 eski polis memurunun ’kurbanlarina iskence yaptigini ve onlara tarif edilemez zararlar verdigini’ söyledi.



Geçtigimiz haziran ayinda istifa eden ve kovulan 6 polis memurunun ayni olayla iliskili olarak devlet suçlamalariyla karsi karsiya kaldigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA