Mersin'de Trafik Parki'nda Sona Gelindi

İçel Büyüksehir Belediyesinin bir süredir Marina Kavsaginin kuzeybatisinda yapimini sürdürdügü Trafik Parki’nda sona gelindigi bildirildi.

Mersin'de Trafik Parki'nda Sona Gelindi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Etüt ve Projeler, Park ve Bahçeler ile Fen Isleri Dairesi Baskanligi birimlerinin proje ve yapimini üstlendigi Trafik Parki, kisa süre sonra açilacak. Parkta hem vatandaslar hem de çocuklarin eglenceli vakit geçirebilecegi birçok farkli seçenek bulunuyor. Okuma Salonunun karsisinda bulunan 450 metrekarelik alanda farkli boyutlarda yapilan çim tepeler ise açik alanda okuma keyfi sunarken, çocuklarin oyun oynayabilecegi bir alan özelligi de gösteriyor. 8’in üzerinde farkli agaç ve 12’nin üzerinde farkli tür bitki grubu dikilerek, eski haline nazaran yesil alan orani yüzde 20 artirilan parkin yesillik orani yüzde 60 oldu. Parkta bulunan kooperatif markette yöresel ürünler satisa sunulacak ve 11 satis biriminde farkli ürünler satilacak. Ayrica vatandaslarin dinlenip yemek yiyebilecegi bir de self servis kafe yer aliyor.

“Trafik Parki, yaklasik 12 bin metrekare alan üzerine kurulu”

Park ve Bahçeler Dairesinde görev yapan insaat yüksek mühendisi Dogu Çakmak, projenin teknik detaylariyla ilgili bilgi vererek, “Trafik Parki; Marina Kavsaginin kuzeybatisinda çok islek ve degerli bir lokasyonda, yaklasik 12 bin metrekare alan üzerine kurulu. Eski haline kiyasla yesil alan miktarinda yüzde 20’lik bir artis yapilarak, yüzde 60’a çikartildi. Trafik Parki’nda 20 farkli bitki türü bulunmakta ve tam otomatik sulama sistemiyle uzaktan kontrollü sulanarak, su tasarrufunda da maksimum fayda saglanmaktadir” dedi.

Eglence alanlarinin disinda, vatandaslarin alisveris yapabilecekleri satis birimlerinin de olacagini kaydeden Çakmak, “Park bünyesinde üretici kadinlarin yöresel ürünlerinin satilacagi kooperatif market, çesitli ürünlerin sunulacagi 11 satis birimi, self servis olarak düsünülmüs bir kafe ve bir de okuma salonu bulunuyor” diye konustu.



“Hem profesyoneller hem de yeni baslayanlar için 5 adet mini golf sahasi”

Park içerisinde çocuklarin eglenceli vakit geçirebilecekleri bir eglence amaçli trafik parkuru bulundugunu ve bu parkurda çocuklarin akülü arabalarini, bisikletlerini ve scooterlarini rahatlikla kullanabilecegini söyleyen Çakmak, “Park bünyesinde yaklasik 1400 metrekarelik alan içerisinde hem eglence hem de spor amaçli 5 mini golf sahasi, masa satrançlari, yer satranci ve açik hava masa tenisi yer almaktadir. Parkurun batisinda ise ailelerin çocuklarini rahatça izleyebilecekleri bir alan olusturuldu. Burada oturma birimleri de mevcut” ifadelerini kullandi.

“İçel’de ilk defa bu kadar fonksiyonun oldugu bir park yapildi”

Okuma salonunun karsisina yapilan çim tepeler hakkinda da bilgi veren Çakmak, “Çim tepeleri hem okuma salonundaki kullanicilara hem de çocuklara hitap ediyor. Okuma Salonu kullanicilari bu alanda, açik hava okuma etkinligi gibi birçok etkinlik yapabilecek. Çocuklar da eglenceli vakit geçirecek. İçel’de ilk defa 12 bin metrekarelik bir alanda, bu kadar fonksiyonun oldugu bir park yapildi” dedi.

Kaynak: İHA