Hindu Ögretmen Müslüman Ögrenciyi Sinif Arkadaslarina Dövdürdü

Hindistan’in Uttar Pradesh eyaletinde Hindu bir ögretmen, ögrencileri kullanarak Müslüman bir ögrenciye siddet uyguladi.



Hindistan’in Uttar Pradesh eyaletindeki özel bir okulda Hindu bir ögretmen, çarpim tablosunu yanlis ezberleyen Müslüman ögrencisini sinif arkadaslarini kullanarak siddet uyguladi. Ögretmen, ögrencilerinden sirasiyla Müslüman çocuga tokat atilmasini istedi.

“Sert vurun”

Sosyal medyada paylasilan görüntülerde Müslüman çocugun ayakta durdugu, ögretmenin ise ögrencileri sirayla çagirdigi görüldü.

Ögretmenin ögrencilere, “Neden çok hafif vuruyorsunuz? Ona sert vurun. Beline de vurun, yüzü kizarsin” dedigi duyuldu. Akranlari tarafindan siddete ugrayan ve gözyaslarini tutamayan küçük çocugun okuldan alindigi ve ailesinin sikâyette bulunmadigi aktarildi. Ögretmen hakkinda sorusturma baslatildi.

Hindistan’da Müslümanlara yönelik ayrimcilik

Ülke gündemine düsen olay elestiri oklarinin hedefi oldu. Hindistan muhalefet lideri Rahul Gandhi, hükümeti dini hosgörüsü olmamakla suçladi. Gandhi sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada olay hakkinda, “Masum çocuklarin zihinlerine ayrimcilik zehri ekmektir. Okul gibi kutsal bir mekani nefret pazarina çevirmektir” dedi.

Insan haklari gruplari ise, Basbakan Narendra Modi’nin 2014’te göreve baslamasindan bu yana Hindistan’in büyük Müslüman azinliga yönelik nefret suçlari isledigini ve siddetin arttigini ifade ediyor.
Kaynak: İHA