Yilmaz Açiklamasi 'Sinirlarimizi Kusatmak Için Kurulan Senaryolari Büyük Taarruz'daki O Kararlilikla Yirtip Attik'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Büyük Taaruz’un 101’nci yil dönümü kutlama töreninde yaptigi konusmada ‘Türkiye Yüzyili’ hedefine dikkat çekerek, “Türkiye yüzyili olarak sembollestirdigimiz yeni dönemde hedefimiz, daha müreffeh bir Türkiye ve etrafinda baris, istikrar ve refah kusagi olusturmus Türkiye’dir. 40 yili askin süredir devam eden terörle mücadele harekâtlarimiz olmak üzere, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamli operasyonlari icra edilmis, sinirlarimizi kusatmak için kurulan senaryolari Büyük Taarruz’daki o kararlilikla yirtip attik” dedi.

Yilmaz Açiklamasi 'Sinirlarimizi Kusatmak Için Kurulan Senaryolari Büyük Taarruz'daki O Kararlilikla Yirtip Attik'


Yilmaz, Büyük Taarruz’un 101’nci yil dönümü kutlamalarina katildi.

Yilmaz, program çerçevesinde önce taarruzun planlarinin yapildigi Atatürk Evi’ni ziyaret edip ardindan burada Izmir’e dogru yola çikan atli birlikleri yolladi. Sonrasinda Yilmaz, protokol üyeleri ile birlikte zafer yürüyüsüne katildi.

Yilmaz, Suhut Sehir Stadyumu’nda yapilan törene katildi.

Törende, Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü Devlet Halk Danslari Toplulugu Sanatçilari ile Istanbul Türk Halk Müzigi ve Modern Folk Toplulugu gösteri sundu. Yaklasik 140 sanatçinin sundugu ‘Kurtulus Savasi’ni anlatan gösteri büyük begeni topladi.

Gösterilerin ardindan konusan Yilmaz, savasta canlarini veren kahramanlari rahmetle yad edip, hatirladiklarini ifade etti.

Yilmaz, “Milletimize bu zaferi armagan eden Istiklal Harbimizin Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, birinci meclisimizin kiymetli üyelerini ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yâd ediyorum. Hatiralarini asla unutmayacagimiz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Birinci Dünya Savasi’nda yasanan tüm acilara ragmen pes etmeyen ve dayatmalari elinin tersiyle iten tek bir millet vardi. Aziz milletimiz, isgallere karsi Kuvay-i Milliye hareketini baslatmis; Kurtulus Savasi ile destansi bir mücadele ortaya koymustur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe yazdirdiklari gibi, önce Sakarya’da ardindan da Afyonkarahisar’da düsmani amansiz bir sekilde bozguna ugratmislardir.” dedi.



“Engelleri, Cumhurbaskanimiz Erdogan liderliginde, milli mücadeledeki o suurla asmaya devam ediyoruz”

Türkiye’nin bugün yine geçmiste oldugu gibi önüne çikan engelleri tek tek astigini vurgulayan Yilmaz, “101 yil önce burada var olan o gözü kara ruh canliligini korumakta ve o istiklale yürüyen yürekler bugün toplumumuzda çarpmaktadir. Büyük Taarruzla, Kurtulus Savasimizi zafere ulastiran yolu açmis ve ardindan Cumhuriyetimizi kurmus olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemistir. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda önümüze çikarilan engelleri, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, milli mücadeledeki o suurla asmaya devam ediyoruz. Türkiye’yi çok daha güçlü, daha müreffeh ve her alanda bagimsiz hale getirmek için durmadan çalisiyoruz” diye konustu.



“Savunma sanayide bu yil sonu itibariyla beklentimiz 6 milyar dolarlik ihracat”

Türkiye’nin potansiyelini üst seviyelerde kullanilabilen bir ülke haline geldigini belirten Yilmaz, ayrica savunma sanayinin bu yil sonu itibariyla ihracat beklentisinin 6 milyar dolar olmasinin beklendigini kaydederek sunlari söyledi:

“Milli mücadele çok zor sartlar altinda, imkânsizliklara ragmen basariya ulasilmistir. Iman varsa, irade varsa, Allah’in izniyle imkân da vardir; biz her zaman buna inaniyoruz. Cumhurbaskanimizin güçlü liderliginde bu anlayisla hareket ederek hayali dahi kurulamayan nice basariya, nice zafere imza attik. Bir yandan geçmisteki ihmallerin telafisini gerçeklestirdik, diger yandan hak, hukuk, adalet ve özgürlük alanlarinda milletimizin magduriyetlerini giderecek reformlar yaptik. Böylece ülkemizi, potansiyelini üst seviyede kullanabilen bir yere getirdik. Özellikle geçmiste yasadigimiz tecrübelerden ders çikararak savunma ürünlerinin tasariminda ve üretiminde tam bagimsizlik yolunda ilerliyoruz. Türkiye, savunma ürünlerinde 20 yil önce yüzde 80 oraninda ithal ediyorduk bugün bu oran yüzde 20’lere kadar gerilemis durumda. Savunma sanayi sektörü, 3 bine yakin firmasi ve 80 bini askin çalisaniyla ülkemiz ekonomisine en yüksek katkiyi veren sektörlerden biri haline gelmistir. Savunma sanayi bu yil sonu itibariyla beklentimiz 6 milyar dolarlik ihracat.”

“Hedefimiz, daha müreffeh bir Türkiye”

Terörle mücadelede Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarinin yapildigini animsatan Yilmaz, bugün Türkiye’nin sinirlarinin kusatilmasi için hazirlanan planlarin Büyük Taarruz’daki o kararlilikla yirtilip atildigini söyledi.

Yilmaz, “Böylece basta 40 yili askin süredir devam eden terörle mücadele harekâtlarimiz olmak üzere, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamli operasyonlari icra edilmis; ülkemizin hak ve menfaatleri dogrultusunda sinirlarimizin içinde ve disinda büyük basarilar saglanmistir. Sinirlarimizi kusatmak için kurulan senaryolari Büyük Taarruz’daki o kararlilikla yirtip attik. Ülkemize yönelik çifte standartlari ve hakkaniyetsiz yaptirim tehditlerini de milli mücadele ruhuyla yikip geçtik. Türkiye yüzyilinin bir hedef olmaktan çikip gerçege dönüsmesi, bizlerin el ele, gönül gönüle vermesine baglidir. Türkiye yüzyili olarak sembollestirdigimiz yeni dönemde hedefimiz, daha müreffeh bir Türkiye ve etrafinda baris, istikrar ve refah kusagi olusturmus Türkiye’dir.” dedi.

Konusmalarin ardindan Yilmaz tarafindan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’na kutlamalarin hazirlanmasinda gösterdigi basaridan dolayi tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA