Kagithane'de Polisin Sehit Edilmesi Olayinda Adi Geçen 'Anucur Çetesi' Üyelerinin Karistigi Olaylar Ortaya Çikti

Istanbul’un Kagithane ilçesinde 1 polisin sehit edildigi, 1 polisin yaralandigi operasyonda adi geçen ‘Anucur Çetesi’ üyelerinin karistigi olaylar ortaya çikti.

Kagithane'de Polisin Sehit Edilmesi Olayinda Adi Geçen 'Anucur Çetesi' Üyelerinin Karistigi Olaylar Ortaya Çikti


Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Devriye Ekipler Amirligine bagli Mobil Park timi saat 00.30 siralarinda Merkez Mahallesi Ferman Caddesi’nde bulunan bir adrese baskin düzenlendi.

Uyusturucu ticareti yapildigi tespit edilen adrese yapilan baskinda, polis ekiplerine uzun namlulu ve otomatik silahlarla ates açildi. Açilan ates sonucu polis memurlari Hakan Telli (37) ve A.Y.Ç. gögsünden vurularak agir yaralandi. Polis Hakan Telli hastanede yapilan tüm müdahaleye ragmen sehit oldu, A.Y.Ç.’nin ise tedavisi sürüyor.

Polis operasyonunda Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirildi, polise ates açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldirganlar ise gözaltina alindi. Olaya iliskin sorusturma sürerken Anucur Çetesi üyelerinin farkli zamanlarda karistigi suçlar ortaya çikti.

Haliç Köprüsü’nde çatisma

Anucur Çetesi ile Gündogmus Çetesi’nin Ocak ayinda çatismaya karistigi ortaya çikti. Haliç Köprüsü’nde meydana gelen olayda Dogukan K., karsi çeteden Cuma A.’nin içinde oldugu otomobile Haliç Köprüsü’nde silahli saldiri düzenlemisti. Trafikte meydana gelen çatismada Anucur Çetesi’nden Cuma A. yasamini yitirirken, Gündogmus Çetesi’nden Dogukan K. ise yaralanmisti.

IETT otobüsü soförüne saldiri

Kagithane’de 2021 yilinda meydana gelen olayda Sinan Anucur’un yol verme meselesi yüzünden IEET otobüsü soförüne saldirdigi ve yapilan yargilama sonucunda hapis cezasina çarptirildigi bilgisine ulasildi.

Çatismada Kur’an kursu hocasini öldürmüsler

Anucur Çetesi ile Gündogmus Çetesi arasinda çikan çatismada, Kur’an kursu hocasi Ramazan Arslan dahil 2 kisinin ölümüyle sonuçlanan olayda geçtigimiz aylarda 25 süpheli gözaltina alinmisti. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda ise AK-47 tipi 1 Kalasnikof, 10 tabanca, uyusturucu ve çok sayida mermi ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA