Yüksekova'da Mezarlikta Yer Kalmadi, Mezarlar Yola Tasti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Esenyurt Mahallesi Muhtari Selim Genç, ilçenin en büyük mezarliginda yer kalmadigini ve cenazelerin yola tasindigini belirterek duvar örülmesini istedi.



Esenyurt Mahallesi’nde yer alan mezarlik dolup yola tasti. Mezarlari ziyarete gelen vatandaslar duvar örülmesini istedi. Konuyla ilgili konusan mahalle muhtari Selim Genç, ilçenin en büyük mezarliginda yer kalmadigini söyledi.

Muhtar Genç yaptigi açiklamada “Burasi Yüksekova’nin büyük mezarligidir. Maalesef içinde yer kalmamis. Mezarlik dolup yola kadar tasmis. Defalarca söyledik, uyardik ama gördügünüz gibi mezarlar yola kadar tasmis durumda. Hiçbir yerde böylesi mezarliklar yoktur. 7/24 belediye personelleri, belediye yetkilileri buradan gelip geçiyor. Burada 2 tane çesmemiz var ama maalesef onlar da akmiyor. Vatandaslar da su kovalarini alip karsidaki evlerde su aliyorlar. Burayla ilgilenen hiç kimse olmuyor. Ben burada zenginlerimize, hayir severlerimize çagrida bulunuyorum. Gelip beraber buraya duvar örelim. Ya gidin Van’a kadar böyle bir mezarlik bulamazsiniz. Artik burasi toz, toprak içinde. Mezarlik içine hayvanlar giriyor. Yoksa ölmüslerimize en büyük saygisizlik olmus oluruz. Lütfen gelip beraber duvar örelim yoksa artik bu yolda kazada meydana gelebilir.” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA