Emine Erdogan, Görev Süresi Dolacak Büyükelçi Ve Esleriyle Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Eylül ayinda görev süresi dolacak olan Endonezya’nin Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed Ikbal ve esi Sinta Agathia ile Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo ve esi Teuta Robo’yu kabul etti.

Emine Erdogan, Görev Süresi Dolacak Büyükelçi Ve Esleriyle Bir Araya Geldi


Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan, Eylül ayinda görev süresi dolacak olan Endonezya’nin Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed Ikbal ve esi Sinta Agathia ile Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo ve esi Teuta Robo’yu kabul etti. Daha önce Endonezya Baskonsolosu ve esi tarafindan hediye edilen geleneksel kiyafeti giyen Erdogan, iki ülke iliskilerinin iyilestirilmesi için gösterdigi çaba dolayisiyla Ikbal’e tesekkür etti, bundan sonraki görevleri için basari dileginde bulundu. Erdogan, Kahramanmaras merkezli depremlerde Endonezya’dan gelen yardimlari ve arama-kurtarma ekiplerini koordine etmek için Gaziantep ve Hatay’a giden ve 1 ay kadar sahada bulunan, esi ve kizi da gönüllü faaliyetlerine katilan Büyükelçi Ikbal’e sükranlarini sundu. Ikbal de Türkiye’nin her zor dönemde Endonezya’nin yaninda oldugunu, bu yardimin Türkiye’nin iyiliklerinin bir karsiligi oldugunu söyledi.

Iki ülkenin zor günlerde birbirine destek verdigi ifade edilen görüsmede, 2018’de Endonezya’da gerçeklesen depremde Türkiye’nin yardima gelen ilk ülkelerden oldugu, eski Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak’in ilk ziyaret eden yabanci devlet adami oldugu dile getirildi.

Ikbal, Emine Erdogan’in sifir atik ve çocuklar konusundaki çalismalarini yakindan takip ettiklerini, ülkesine döndügünde de ortak çalismalari sürdürmek istedigini bildirdi.

Erdogan, Arnavutluk Büyükelçisi Robo ve esi ile görüstü

Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo ve esi Teuta Robo’yu da kabul eden Erdogan, dost ülke Arnavutluk ile olan iliskilerin, her alanda genisleyerek artmasi temennisinde bulundu. Büyükelçi Robo da Erdogan’in çalismalarini Basbakanlik döneminden bu yana yakindan takip ettigini, Erdogan’in 2008’de Basbakan esi olarak Arnavutluk’a gerçeklestirdigi ziyareti hatirladigini söyledi.

Büyükelçi Robo’nun esi Teuta Robo ise Erdogan’in Türkiye’de kadin ve kiz çocuklari konusundaki çalismalari basta olmak üzere, sifir atik çalismalarini ve Afrika’ya yönelik özel projelerini takip ettigini dile getirdi. Emine Erdogan’in çalismalarinin Türkiye’deki yabanci büyükelçi eslerine ilham oldugunu aktaran Robo, Türkiye’deki büyükelçi eslerinin Erdogan’i örnek alarak ilgi alanlarinda etkinlikler düzenlediklerini anlatti. Robo, Erdogan’in "Türk Mutfagi" kitabindan faydalandigini ve çok begendigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA