Hakkâri Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasina Girdi

Hakkari Üniversitesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan yüzde 97.4’lük doluluk oraniyla en çok tercih edilen üniversiteler arasinda yer aldi.

Bu yil YÖK tarafindan üniversiteye tahsis edilen özel yetenek bölümleri hariç 1450 kontenjanin 1411’i ögrenciler tarafindan tercih edilirken, geriye kalan 39 kontenjanin ise ek yerlestirmede dolmasi bekleniyor.

Hakkari Üniversitesine yerlesen ögrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Pakis, “Bildiginiz gibi iki gün önce 2023-YKS yerlestirme sonuçlari açiklandi. Bu sonuçlara göre üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasinda yer aliyor. Yerlestirme sonuçlarina göre fakültelerimizde yüzde 94, meslek yüksekokullarimizda ise yüzde 100 doluluk oranina ulastik. Üniversitemizi kazanan ögrencilerin kayit islemlerini e-devlet sifresiyle 28 - 30 Agustos 2023 tarihleri arasinda www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altinda yer alan Yüksekögretim Kurulu Baskanligi basligi altinda açilacak olan üniversite e-kayit seçenegini tiklayarak gerçeklestirebilecekler. E-kayit yaptiran ögrencilerin kayit tarihlerinde ayrica üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Online kayit yapamayan ögrenciler ise lise diplomasi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 28 Agustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasinda yerlestikleri programa ait kayit merkezine gelerek kayitlarini sahsen yaptiracaklardir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA