Yüksekova'da Aksam Yagan Yagmur Sevindirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aksam yagan yagmur vatandasi sevindirdi.

Yüksekova'da Aksam Yagan Yagmur Sevindirdi


Tüm Türkiye’de oldugu yaz mevsiminde Yüksekova ilçesinde de sicak hava etkili oldu. Sicaklarin 40 dereye kadar çikmasindan dolayi vatandaslar bunalirken, bazi vatandaslar ise sicakliklardan kaçip buz gibi derelerde serinliyor. Sicak havanin etkili oldugu bu günlerde aksam saatlerinde yagmur sürprizi vatandasi sevindirdi. "Bir hafta üstü üste yagsa hayir demem" diyen Ferdi Irdem, “Inan 2 aydan fazladir bunaltici sicakliklar vardi. Evden bile çikamiyorduk. Çok sükürler olsun Allah rahmetiyle bu aksam yagmur yagdi. Inan çok sevindim. Aylarca yagsa hayir demem asla. Simdi içeriye girmek bile istemiyorum” dedi.



Çok sevindigini belirten Ayhan Dayan isimli esnaf, “Inan artik uyamiyoruz bu sicak havada, yani bunaltti. Böyle sicak havadan bu yagmurun yapmasi inan mutluluk verici bir durum. 3-4 ay yagsa hayir da demem yemin. Çok güzel bir yagis var insani serinletiyor. Yagmurun yagisi adete bizleri derinden mutlu etti.” Ifadelerini kullandi.

"Belediye tarafindan yikanmayan sokaklarimizi Allah yikatti" diyen Fehmi Dündar isimli esnaf, “Biliyorsunuz resmen yaniyor memleket sicakliklardan dolayi. Aksam saatlerinde yagmur geldi böyle sürpriz olamaz. Belediyenin yikamadigi sokaklarimizi Allah yikatti, buna çok sükürler olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA