Kolombiya'da Depremlerde 7'Nci Kattan Atlayan Kadin Öldü

Kolombiya’da pes pese yasanan depremlerle sallanan baskent Bogota’da 7’nci kattan atlayan bir kadin hayatini kaybetti.

Kolombiya'da Depremlerde 7'Nci Kattan Atlayan Kadin Öldü


Kolombiya’da 6.1 ve 5.6 büyüklügünde pes pese meydana gelen iki deprem ile sallanan baskent Bogota’da bir kisi 7’nci kattan atlayarak hayatini kaybetti. Bogota Itfaiyesi yetkilisi Paula Henao yaptigi açiklamada, kadinin depremler nedeniyle korku ve panige kapilarak kendisini camdan asagi attigini ifade etti.

Bogota Belediye Baskani Claudia Lopez Hernandez ise yaptigi açiklamada, kadinin ölümünü dogrulayarak, deprem sebebiyle sehirde ayrica asansörde mahsur kalan birkaç kisinin kurtarildigini ve 10 adet binada ise çok hafif hasarin tespit edildigini söyledi.



Kadinin atladigi anlar çevredekiler tarafindan anbean kayit altina alinirken, çevredekilerden birinin kadina “Dikkat et” diye bagirdigi duyuldu.

Kolombiya Jeoloji Servisi tarafindan yapilan açiklamada, 6.1’lik ilk depremin yerel saatle 12.04’de El Calvario kasabasinda meydana geldigi aktarilmis, ilk depremden 13 dakika sonra Villavicencio sehri yakinlarinda ise 5.6 büyüklügünde ikinci bir deprem yasanmisti. Her iki depremde Bogota’da hissedilmis ve halk kendini sokaga atmisti.
Kaynak: İHA