Elazig'da Sigara Birakma Poliklinigi Hizmete Girdi

Elazig Il Saglik Müdürlügü tarafindan açilan 3’üncü sigara birakma poliklinigi hizmete girdi.

Elazig'da Sigara Birakma Poliklinigi Hizmete Girdi
Il Saglik Müdürlügü, Fethi Sekin Sehir Hastanesi ve Sehit Mehmet Aygün Saglikli Hayat Merkezi’nden sonra 3’ncü sigara birakma poliklinigini açti. Eski Egitim ve Arastirma Hastanesi yerleskesinde bulunan Sehit Murat Harmansa Saglikli Hayat Merkezi’nde açiklan poliklinik, hizmete basladi.

Sigara birakma poliklinigini hizmete aldiklarini belirten Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat “Tüm dünya da oldugu gibi ülkemizde de bagimlilik en önemli toplumsal sorunlarin basinda gelmektedir. Dolayisiyla bu sorunla mücadele vatandaslarimizla el ele topyekün bir çalisma gerektirmektedir. Ilimizde de Il Saglik Müdürlügü olarak bagimlilikla mücadele çerçevesinde toplumun bilinçlendirilmesinin yani sira gerek danismanlik, gerekse tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için yogun bir çalisma yürütmekteyiz. Bu çerçevede sigara bagimliligiyla mücadele için var olan sigara birakma polikliniklerimize ilave olarak 3’ncü poliklinigimizi de eski Egitim ve Arastirma Hastanesi yerleskesinde bulunan Sehit Murat Harmansa Saglikli Hayat Merkezi’nde düzenleyerek vatandaslarimizin hizmetine sunduk” dedi.

Bagimli ya da özgür olmanin iradeye bagli oldugunu aktaran Prof. Dr. Polat “ Diger sigara birakma polikliniklerimizde oldugu gibi burada da bir aile hekimligi uzmanimiz görev yapacak. Halkimiza bagimlilikla mücadele de hem önleyici, hem de bagimli ve bagimli yakinlarina yönelik psikososyal danismanlik hizmetleri verecektir. Bagimlilikla mücadele çerçevesinde destek almak isteyen herkesin aktif olarak faaliyet göstermekte olan Saglikli Hayat Merkezlerimize bizzat giderek veya telefonla irtibata geçerek yararlanmalari mümkündür” diye konustu.

Kaynak: İHA