Konyaalti Belediyesi Kuluçka Merkezi Açiliyor

Dijitallesme alaninda emin adimlarla ilerleyen Konyaalti Belediyesi, simdi de yeni girisimcilerin ve girisim fikirlerinin önünü açmak amaciyla Kuluçka Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Konyaalti Belediyesi dijitallesme hareketi çerçevesinde yaptigi çalismalara bir yenisini daha ekliyor. Belediye, girisimcilerin ve girisim fikirlerinin önünü açmak amaciyla Kuluçka Merkezi kuruyor.

Konyaalti Belediyesi’nin, Bati Akdeniz Kalkinma Ajansi’nin (BAKA) destegiyle hayata geçirecegi Kuluçka Merkezi, Nazim Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde hizmet verecek. Yakin zamanda faaliyete geçecek olan merkez, genç girisimcilere de öncülük edecek. Girisimcilik ekosisteminde tecrübeli ve güçlü kurum ve kuruluslarin destegi ile sektöre yeni bir soluk getirecek olan Kuluçka Merkezi, girisimcilerin baslangiç asamasindaki is fikirlerini hayata geçirmelerine imkan taniyacak. Modern çalisma alanlarinin bulunacagi merkezde, egitim ve etkinlikler, mentorluk, akademik ve teknik danismanlik, yatirimci ve firma görüsmeleri, veri tabanlarina erisim gibi birçok imkân ücretsiz olarak saglanacak.

“Is fikirleri seçilecek”

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, Kuluçka Merkezi ile girisimcilerin is fikirlerini hayata geçirmelerine yardimci olacaklarini söyledi.

Gelen girisimci ve girisimci adaylarina bu merkezde egitimler vereceklerini, onlara mentorluk yapacaklarini ifade eden Esen, “Konunun uzmanlarindan olusan seçici kurulumuz begenilen is fikirlerini seçerek, bu fikirlerin hayata geçirilmesini saglayacak. Her girisimciye kapimiz açik” dedi.

Kaynak: İHA