Karanligi Aldiris Etmeyen Çocuklar Anzele Suyunda Serinliyor

Diyarbakir’da hava sicakliklari mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle çocuklar Anzele suyunda yüzerek serinliyor. Karanligi aldiris etmeyen çocuklar tehlikeye adeta davetiye çikariyor.

Karanligi Aldiris Etmeyen Çocuklar Anzele Suyunda Serinliyor


Basra sicaklarinin etkisi altinda olan Diyarbakir’da gündüz termometreler 47 dereceyi gösterirken, sicaklar aksam da etkisini 35 derece seyrinde devam ettiriyor. Merkez Sur ilçesinde sicaktan bunalan çocuklar, tarihi Anzele suyuna aksam da girerek serinliyor. Anne ve babasi su kenarinda otururken kendisinin yüzdügünü belirten Inci Günes, aksamlari Anzele suyunda yüzmenin daha da keyifli oldugunu dile getirdi. Günes, “Her gün sabah aksam demeden gelip Anzele suyunda serinliyorum. Aksamlari annem ve babamla birlikte, onlarin kontrolünde yüzüyorum. Havalar Diyarbakir’da çok sicak. Aksamlari Anzele suyunda yüzmek daha güzel oluyor. Çünkü aksam sicagi bazen daha da bunaltiyor.” dedi.



Sabah is, aksam Anzele

Gündüzleri iste çalistigi için Anzele suyuna giremedigini belirten Bilal Genç, aksam mesai bitiminde ilk isinin buraya gelmek oldugunu ifade etti.

Genç, kimi zaman aile kontrolünde kimi zaman da arkadaslariyla Anzele suyuna girdigini ifade ederek sunlari kaydetti:

“Diyarbakir’daki sicaklardan çok bunaldik. Her gece Anzele suyuna gelip serinliyorum. Gündüzleri çalistigim için Anzele suyuna girme firsatim olmuyor. Annem ve babam gitme diyor ama ben yine de geliyorum. Bizim ev gece de sicak oldugu için Anzele suyuna geliyorum. Anzele’nin suyu çok güzel ve buz gibi. Kimi zaman Anzele’ye babamla kimi zaman da arkadaslarimla geliyorum.”
Kaynak: İHA