Kilis'te Depremzede Çocuklara Yüzme Egitimi

Kilis Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, depremzede ailelerin 5-18 yas arasi çocuklara yönelik ‘‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’’ projesi çerçevesinde yüzme kursu baslatti. Depremzede çocuklar, son zamanlarin en sicak günlerinin yasandigi Kilis’te havuzlarda yüzerek serinliyor.

Kilis'te Depremzede Çocuklara Yüzme Egitimi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden etkilenen Kilis’te afetzede çocuklar hem yüzme ögreniyor hem de egleniyor. Depremlerden etkilenen ilde Gençlik ve Spor Bakanliginca yürütülen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’’ projesi kapsaminda suana kadar 4 bin sporcu kayit yaptirarak asiri sicaklarin da gelmesiyle birlikte 60 kisilik havuzlarda talebin artmasiyla da birlikte 100 çocuk ayni anda yüzme hocalarinin kontrolüyle birlikte yüzüyor. Kilis Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde 2 bölümden olusan havuzlarda yüzme bilmeyenler çirpinma havuzunda ögrenerek derinligi 2 metre boyu 25 metre olan yari olimpik havuzda yüzüyorlar.

‘‘Çöl sicakliklarinin gelmesiyle talepler 2 kat artti’’

Çöl sicakliklarinin gelmesiyle derecelerinde yükselmesiyle havuzlarda basvuru taleplerinin 2 kat arttigini dile getiren Kilis Gençlik ve Il Spor Müdürü Metin Kaplan, "Havuzumuz 60-70 kisilik olmasina ragmen son aylardaki asiri sicaklarin ve çöl sicakliklarinin gelmesinden dolayi talepler çok fazla artti. Burada kayitli ögrenci sayimizi 80’den 100 e çikarttik sebebi ise Kilis’in etrafinda çesitli göletler ve barajlar var duyarli velilerimiz çocuklarini buralarda serinletmek yerine hem yüzme egitimi alsin hem de ‘‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’’ projesine destek olmak hem de yaz sicaklarinda çocuklarina yüzme egitimi verdirmek için Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzü tercih ettiler" dedi.



‘‘Havuzlar her ay düzenli olarak temizleniyor"

Saglik Il Müdürlügü tarafindan her ay düzenli olarak havuzlarin temizlendigini söyleyen Kaplan, "Havuzlar her ay düzenli olarak temizleniyor çok sükür degerleri güzel herhangi bir sikinti yok. Velilerimiz hijyen açisindan havuzun temizligini her gün görüyorlar temizlik bilgisini de duyuru olarak her gün panoya asiyoruz’’ seklinde konustu.

Haftanin 2 gününe bayanlara 2 gününü de erkeklere zaman ayirdiklarinin altini çizen Kaplan, "Vatandaslarimiza halk saatimiz var bayan ve erkek günü olmak üzere 2 gün bayanlara 2 gün de erkeklere ücretli olarak saatlerdir. Kisi basi 350 TL olarak ayda 8 seansa gelerek yüzebiliyor. Bu alanda da kayitlarimizda ciddi artis var söyledigim gibi yaz spor kurslarinin 2 buçuk kati artis oldu burada da ayni oranda artis bulunmakta’’ ifadelerini kullandi.

"Havuzda çok güzel vakit geçiriyoruz ben eve gitmek istemiyorum’’

Havuzdan eve gitmek istemedigini söyleyen 6 yasindaki Ömer Halis Kara, "Havalar sicak oldugunda buralara geliyoruz arkadaslarimla birlikte yüzüyoruz. Insanlar bizi izliyor çok güzel vakit geçiyoruz zaman çok hizli geçiyor aksama kadar oynamak istiyorum çünkü burasi çok güzel ben çok sevdim. Çesitli alanlar var mesela ben futbol ve jimnastige yazildim her gün egleniyor’’ ifadelerine yer verdi.

Havalarin çok sicak oldugunu dile getiren 8 yasindaki Isa Özuncuk, "Havuza yüzmeye ve eglenmeye geldik. Çok insan var burada kendi aramizda arkadasliklar ve dostluklar kurabiliyoruz çok arkadasim var burada çok egleniyorum ve çok seviyorum burayi. Mesela hiç yorulmadan aksama kadar burada oyun oynayabilirim’’ diye konustu.

Kaynak: İHA