Rize'de Camilerden 'Sel Ve Heyelana Karsi' Anons Yapildi

Rize’de camilerden siddetli yagislar nedeniyle olusabilecek sel ve heyelanlara karsi vatandaslara anons ile uyarilar yapildi.

Rize'de Camilerden 'Sel Ve Heyelana Karsi' Anons Yapildi


Meteoroloji tarafindan yapilan uyarilar sonrasinda Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da siddetli yagislar hayati olumsuz etkilemeye basladi.

Yagislarin giderek artmasi beklenen Rize’de ise Çayeli ilçesinde bulunan camilerden sel ve heyelanlara karsi vatandaslarin duyarli olmasi için anonslar yapildi. Anonsta “Bu aksam ve yarin için ilimizde, ilçemizde afet riski tasiyan yogun yagis uyarisi vardir. Siddetli yagislarin meydana getirebilecegi sel, su baskini, heyelan gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi dere yataklarinda bulunulmamasi gerekmektedir. Rabbim her türlü afetlerden bizi muhafaza eylesin” ifadeleri yer aldi.

AFAD’dan ‘Dere yataklarindan uzak durun’ mesaji

AFAD Rize Il Müdürlügü tarafindan ise vatandaslar SMS yolu ile uyarildi. AFAD tarafindan atilan SMS’de “Meteorolojiye göre Rize’de siddetli yagislar yarin geceye kadar sürecek. Sel, su baskini ve taskin tehlikelerine karsi dere yataklarindan uzak durun” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA