Didim'de Makilik Yangini Kontrol Altina Alindi

Aydin’in Didim ilçesinde makilik alanda çikan ve rüzgarin siddetiyle büyüyen yangin, vatandaslar ve itfaiye ekiplerinin yogun çabasiyla kontrol altina alindi.

Didim'de Makilik Yangini Kontrol Altina Alindi


Didim’in Hisar Mahallesi Sagtur mevkiinde saat 21.00 siralarinda meydana gelen makilik yangini rüzgarin siddetiyle genis alana yayildi. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle makilik alanda yangin çikti. Yangini fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, rüzgarin da siddetiyle genis bir alana yayilan yangina, bir kaç noktadan müdahale etmeye basladi.

Siteler bölgesine yakin olan yangin vatandaslari da sokaga dökerken, birçok vatandas da kovalarla su tasiyarak alevleri söndürme çalismalarina yardim etti. Alevlerin yani sira rüzgarla da mücadele eden ekipler, yangina 3 arazöz, 3 itfaiye araci, 1 TOMA ve belediye su tankeri ile müdahale etti. Yogun bir çabanin ardindan alevler kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari devam ediyor. Yapilan ilk tespitlere göre yanginda 50 dekar alan zarar gördü.
Kaynak: İHA