Cumhurbaskani Erdogan, ABD Baskani Biden Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Baskani Joe Biden ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.



Görüsmede, Ukrayna’nin NATO’daki konumu, Isveç’in NATO üyeligi, F-16’larin teslimi ve Türkiye’nin Avrupa Birligi’ne (AB) tam üyelik süreci ele alindi. Liderler Vilnius’ta yüz yüze görüsme ve Türkiye-ABD ikili iliskileri ile bölgesel konulari ayrintili sekilde ele alma hususlarinda mutabik kaldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Isveç’in terörle mücadele mevzuatinda degisiklikler yaparak dogru yönde bazi adimlar attigini ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlilarinin serbestçe terörü öven gösteriler yapmaya devam etmesinin atilan adimlari bosa çikardigini belirtti.



Cumhurbaskanimiz Erdogan, Türkiye’nin F-16 talebinin Isveç’in üyeligiyle iliskilendirilmesinin dogru olmadigini da belirterek ABD Baskani Biden’a Türkiye’nin F-16 talebine yönelik gösterdigi destek için tesekkür etti.

Türkiye’nin AB’ye üyelik konusunda ilkeli ve dürüst oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, AB’ye tam üyelik sürecini canlandirmak istediklerini, Vilnius Zirvesi’nde Avrupa Birligi’nin önde gelen ülkelerinin ve AB liderliginin Türkiye’nin üyeligine açik ve güçlü destek mesaji vermelerini istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA