Bartin'da Dere Yataklari Tasti, Karayollari Ulasima Kapandi

Bartin’da gece saatlerinden itibaren etkili olan saganak nedeniyle bir çok noktada dere yataklari tasti, karayollari ulasima kapandi.

Bartin'da Dere Yataklari Tasti, Karayollari Ulasima Kapandi


Bartin-Karabük ve Bartin-Zonguldak karayolunun bazi bölgeleri dere taskinlari ile birlikte yaka selleri sonucu ulasima kapandi. Bartin-Zonguldak karayolunun 15. kilometresinde yer alan Atilim Sanayi Sitesi’nde yaklasik 50 kisi mahsur kaldi, vatandaslar Sahil Güvenlik Komutanligina bagli helikopter ve is makinalari ile kurtarildi. Bartin-Arit karayolunda Karaçay Deresi’nin tasmasi sonucu Karadere Köprüsü ulasima kapandi, bir araç selle birlikte sürüklenerek köprünün korkuluklarina asili kaldi. Karaçay Deresi’nin tastigi bir baska noktada ise evlerinde ve is yerlerinde mahsur kalan vatandaslar AFAD ve itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi.

Amasra ilçesine bagli Çakraz ve Göçkündemirci köylerinde de su taskinlari yasandi. Çakraz’da dere yatagina yakin konutlarin bodrum katlarini su basti. Göçkündemirci köyünde bir çok esnaf is yerlerinde mahsur kaldi. Esnaf is makinalari ve traktörle kurtarildi. Kozcagiz beldesinde dere yataginin tasmasi sonucu yollar sularla kaplandi. Iki ayri koldan gelip Bartin kent merkezinde birlesen ve Karadeniz’e dökülen Bartin Irmaga kuvvetli saganak sonrasinda yükseldi.

Kemerköprü ve Yali mevkisinde irmagin tasmasi sonucu is yerleri ve depolar sular altinda kaldi. AFAD Baskani Yunus Sezer, Bartin Valisi Nurtaç Arslan, Bartin Belediye Baskani Hüseyin Firincioglu kentteki taskin noktalarinda sürdürülen çalismalari yerinde takip etti.
Kaynak: İHA