Bakan Bak Açiklamasi 'Antalyalilar Hazirlikli Gelmis'

Edirne’de Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, 662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri ödül töreni sonrasi yaptigi açiklamada bütün pehlivanlari tebrik ederek, "Antalya bölgesi bu yil biraz daha hazirlikli gelmis, onlar kemeri aldilar ve götürüyorlar" dedi.

Bakan Bak Açiklamasi 'Antalyalilar Hazirlikli Gelmis'
Edirne’de bu yil 662.’si gerçeklestirilen tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katilan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, baspehlivanlik mücadelesinde Ismail Balaban’i yenerek birinci olan Yusuf Can Zeybek’i ve diger pehlivanlari tebrik etti.

Daha sonra açiklamalarda bulunan Bakan Bak, Antalyalilarin Kirkpinar’a daha hazirlikli geldigini ifade etti.

Kirkpinar’dan çok ünlü güresçilerin geçtigini belirten Bakan Bak, "Ahmet Tasçi’lar, Recep Kara’lar, onlardan önce Ordulu Mustafa’lar, Karamürselli Aydin Demir’ler, efsane güresçiler geçti. Burasi tabii er meydani. Bütün baspehlivanlarin kendini gösterdigi, o yilki en büyük pehlivanin ortaya çiktigi yer burasi. Güzel bir gündü, bütün pehlivanlarimizi tebrik ediyoruz. Ekranlari basinda izleyenlere de tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.

“Antalyali pehlivanlar hazirlikli gelmis”

Antalyali pehlivanlarin bu yil hazirlikli geldigini belirten Bak, “Pehlivanlarimiza dönüste hayirli yolculuklar diliyorum. Antalya bölgesi bu yil biraz daha hazirlikli gelmis. Dolayisiyla onlar kemeri aldilar ve götürüyorlar ama geçici tabii. Altin kemeri almak için üç defa üst üste sampiyon olmak gerekiyor” diye konustu.



“Depremzedeleri unutmadik”

Emegi geçen herkese tesekkürler eden Bakan Bak, ”Hakemine, davulcusuna, cazgirina, yagcisina, emek veren tüm basin mensuplarina, seyircisine, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Türkler, bizler, er meydaninin insanlariyiz. Milletimiz yagli güresi seviyor. Onlara sevgi ve saygilarimizi sunuyoruz. Tabii tekrar depremde hayatini kaybeden vatandaslarimizi rahmetle aniyoruz. Yaralilara acil sifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, Cumhurbaskanimizin önderliginde orada yaralari saracagiz" dedi.

Kaynak: İHA