Rusya'dan Türkiye'den Ayrilan Azov Taburu Komutanlarina Tepki

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azov Taburu komutanlarinin Türkiye’den Ukrayna’ya geri dönmeleriyle ilgili “Azov Taburu komutanlarinin Türkiye’den Ukrayna’ya dönmesi anlasmalarin ihlalinden baska bir sey degil” dedi.

Rusya'dan Türkiye'den Ayrilan Azov Taburu Komutanlarina Tepki


Rusya ve Ukrayna arasindaki savasta Rusya tarafindan savas esiri olarak alinan ve Türkiye’nin arabuluculuguyla Türkiye’de ikamet etmesine karar verilen Azov Taburu komutanlari bugün Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile Ukrayna’ya geri döndü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, esir takasi anlasmasina göre Azov Taburu komutanlarinin savas sonlanincaya kadar Türkiye’de kalmalari gerektigini vurgulayarak, “Hiç kimse bize bu konuda bilgi vermedi. Esir takasi ile ilgili anlasmalarin sartlarina göre bu komutanlar çatismanin sonuna kadar Türkiye’de kalmaliydi. Azov Taburu komutanlarini mevcut anlasmalara aykiri olarak Ukrayna’ya gönderilmesi, elbette karsi taarruzdaki basarisizliklarla dogrudan ilgilidir. Bu durum, Kiev rejimi birliklerinin simdi her gün ugradigi basarisizliklardir. Azov Taburu komutanlarinin Türkiye’den Ukrayna’ya dönmesi anlasmalarin ihlalinden baska bir sey degil. Bu anlasma hem Türkiye hem de Ukrayna tarafindan ihlal edildi.” dedi.



“Türkiye’ye baski yapildi”

Açiklamasinda ayrica 11-12 Temmuz’da Litvanya’nin baskenti Vilnius’ta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde Türkiye’ye büyük bir baski yapildigini söyleyen Peskov, “NATO Zirvesi için hazirliklar yapiliyor ve elbette ki bu hazirlik nedeniyle Türkiye’ye büyük bir baski yapildi. Türkiye’de bir NATO üyesi olarak bu sekilde NATO ile dayanisma içinde oldugunu gösteriyor. Tüm bunlari çok iyi anliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA