Hedef KIZILELMA Belgeselinin 2. Bölümü Yayinlandi

Bayraktar KIZILELMA’nin gelistirme asamalari ve Baykar’in insansiz hava araci gelistirme yolculugunu anlatan "Hedef KIZILELMA" belgeselinin ikinci bölümü yayinlandi.

Hedef KIZILELMA Belgeselinin 2. Bölümü Yayinlandi


Türkiye’nin savunma ve havacilik sanayinde yeni bir çagin kapilarini açan Bayraktar KIZILELMA insansiz savas uçaginin gelistirme serüveninin anlatildigi "Hedef KIZILELMA" belgeselinin ilk bölümü, 10 Mayis’ta düzenlenen gala ile ekranlara tasindi. Bayraktar KIZILELMA’nin gökyüzü ile bulustugu ikinci bölüm ise bugün saat 20.00’de Baykar’in YouTube kanalinda yayinlandi. Bayraktar KIZILELMA’nin 14 Aralik 2022’deki ilk uçusun gerçeklestirildigi ana kadar olan ve merakla beklenen gelistirme sürecinde yasananlar, belgeselin ikinci bölümünde anlatildi.

Yönetmenligini AKINCI belgeselini çeken Altug Gültan ve Burak Aksoy’un yaptigi belgesel için Istanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ve Bayraktar KIZILELMA test faaliyetlerinin yürütüldügü Tekirdag’in Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçus Egitim ve Test Merkezi’nde aylarca süren çekimler yapildi. Subat 2022’de baslayan belgesel projesi yaklasik 9 ayda tamamlandi. 10 Mayis’ta Istanbul Kongre Merkezi’nde 5 binden fazla konugun katilimiyla 3 salonda ayni anda ilk gösterimi gerçeklestirildi.



Selçuk ve Haluk Bayraktar anlatiyor

Baykar Yönetim Kurulu Baskani ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kendileriyle gerçeklestirilen röportajlarda, KIZILELMA’yi ve Baykar’i çocukluklarindan baslayarak bugüne kadar perde arkasinda kalan gerçeklerle anlatmaya ikinci bölümde devam ediyor. Hedef KIZILELMA belgeseli ile tüm dünyanin ilgiyle takip ettigi Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünü Bayraktar insansiz hava araçlarinin merak uyandiran hikayesi bu bölümde de devam ediyor. Hedef KIZILELMA belgeselinde Baykar’in yüksek teknoloji gelistirme serüvenine taniklik eden emekli askerler, mühendisler ve gazeteciler süreci kendi pencerelerinden anlatiyor.

Milli insansiz hava araci gelistirme çalismalarini erken dönemden itibaren takip eden gazeteciler Yagiz Senkal, Güntay Simsek ve Ilker Akgüngör, tanikliklarini gazeteci gözüyle izleyicilere ulastiriyor. Aralarinda Ergin Saygun ve Ömer Faruk Küçük’ün de bulundugu emekli üst düzey askerler, Bayraktar ailesi ile yollarinin nasil kesistigini ve Baykar’in geçtigi zorlu yolu kendi sahitlikleri ile aktariyor.

Milli Teknoloji Hamlesi idealinin öncü ismi Özdemir Bayraktar’in kardesi Ömer Bayraktar, çesitli engelleme girisimlerine ragmen azimle ve pes etmeden yürütülen mücadele sayesinde basariya ulasan serüveni, Bayraktar KIZILELMA belgeselinde ilk agizdan izleyicilere anlatiyor.
Kaynak: İHA