Aydin'daki 2 Bin Yillik Amfi Tiyatro Yeniden Canlandi

Aydin’daki Nysa Antik Kenti’nde bulunan 2 bin yillik amfi tiyatro, gerçeklestirilen özel bir oyunla yeniden canlandi. "Ben Anadolu" isimli tiyatro oyunu, bu tarihi mekanda sahnelenerek ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yasatirken, o anlar ise fotograf sanatçisi Yücel Sevingül tarafindan havadan görüntülendi.

Aydin'daki 2 Bin Yillik Amfi Tiyatro Yeniden Canlandi


Geçmisinde birçok medeniyete ev sahipligi yapan Aydin’in Sultanhisar ilçesinde bulunan ve geçmisten bugüne sanatin, kültürün önemli merkezlerinden olan Nysa Antik Kenti’ndeki 2 bin yillik tarihi amfi tiyatro, "Ben Anadolu" isimli özel bir tiyatro oyununa ev sahipligi yapti. Alti bin yil geçmisi bulunan, toprakla, agaçla, masallarla, tarihle bir olan, Anadolu’nun farkli çaglarina taniklik eden kadinlarin 16 ayri karakterle sahnelendigi tiyatro oyunu, tarihi mekanda yeniden hayat bulurken, antik kentte ortaya çikan muhtesem görüntüler ise fotograf sanatçisi Yücel Sevingül tarafindan görüntülendi.

Oyun, Anadolu’nun zengin, mitolojik ve tarihi geçmisine odaklanarak seyircileri zamanda geriye götürürken, bu özel sanat etkinligi ise geçmis ile sanati bir araya getirerek bölgenin kültürel zenginliklerini ortaya çikardi.

Öte yandan 1984 yilinda Güngör Dilmen’in usta oyuncu Yildiz Kenter’in önerisiyle kaleme aldigi ve 6 bin yillik Anadolu tarihinin anlatildigi “Ben Anadolu” oyununda, 16 farkli karakteri canlandiran Ayça Bingöl’ün muhtesem performansi ise seyircilerden tam not aldi.
Kaynak: İHA